Sivas'ta 30.1 Milyar Liralik Yatirim

Sivas’ta 2022 yatirim programinda yer alan 30.1 Milyar TL bedelli 378 projenin 21’i tamamlanirken digerleri insaat, ihale ve proje asamasinda.

Sivas'ta 30.1 Milyar Liralik Yatirim
Il Koordinasyon Kurulu ve Idare Sube Müdürleri 2022 Yili 2. Toplantisi, Sivas Valisi Salih Ayhan baskanliginda gerçeklestirildi.

Il Özel Idaresi Meclis Toplanti Salonu’nda Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlügü’nün organizesinde yapilan toplantida koordinasyonu gerektiren konular, kurul üyelerinin katkilariyla masaya yatirildi.

Toplantida konusan Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas’in önceliklerini belirlerken dünyadaki ve ülkemizdeki gelismeleri göz önüne aldiklarini belirterek, "Uzun bir süredir salgin ile mücadele birinci sirada yer alan önceligimizdi. Çok sükür verilen mücadele ve asinin gücüyle bugün salgini ilk gündem konumuz olmaktan çikarabiliyoruz. Mücadelede güç veren saglikçilarimiz basta olmak üzere herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Her ne kadar salgin etkisini yitirse de salginin dünya ekonomisindeki etkilerini hala çok net hissedebiliyoruz. Küresel üretim ve tedarik zincirlerindeki aksamalara bagli dünya genelinde bir ekonomik sikismanin oldugunu görüyoruz." dedi.

“ 2022 Yilini Üretim, Istihdam ve Ihracat Yili Olarak Belirledik”

2022 yilini üretim, istihdam ve ihracat yili olarak belirlediklerini belirten Vali Ayhan, "Bu nedenle gerekli önlemlerimizi aliyoruz. Devam eden yatirimlarimizi bitirmek için gayret gösteriyoruz. Insaat yatirimi olan kurumlarimizin bu konuda gerekli önlemleri almasini istiyorum. Bildiginiz gibi 2022 yilini üretim, istihdam ve ihracat yili olarak belirledik. Bu konuda üretimlerine hiz kesmeden devam eden 1. Organize Sanayi Bölgemizin yaninda 42 tahsise ulastigimiz Demirag Organize Sanayi Bölgemiz ile Sivas’i bir üretim sehri yapma konusunda kararliyiz. Tahsis gerçeklestirdigimiz firmalardaki istihdam hedefimiz 15 bin. Bu sayi Sivas’ta issizlik problemini temelden çözebilecek bir sayi. Bu nedenle atilan her fabrika temelinde büyük bir heyecan duyuyor hedefimize bir adim daha yaklasmanin mutlulugunu hissediyoruz. Bir diger hedefimiz olan ihracat konusunda kurdugumuz SIVEX firmamizin önemli adimlarina sahit oluyoruz. Geçtigimiz hafta 10. Ihracat Tirimizi Kazakistan’a gönderdik. Bunlar sadece bir baslangiç adimi. Ihracat hacmimizin çok daha ciddi rakamlara ulasacagini ön görüyoruz." diye konustu.

“Kirsal Kalinma Öncelikli Basligimiz”

Bu yil kirsal kalkinmanin öncelikli basliklar altinda oldugunu söyleyen Vali Ayhan, "Kaymakamlarimiza gerekli talimatlari verdik. Il Özel Idare ve KÖYDES yatirimlarina yönelik gerekli hazirliklari yaptilar. Kirsalda yasayan her vatandasimizin her düzeyde daha kaliteli yasam standartlarina ulasabilmesi bizim ana hedefimiz. Bu yönüyle Il Özel idaremiz kirsalda gerçeklestirdigi yatirimlarla egitim, tarim, turizm gibi diger alanlarda da yerlesim yerlerimizin altyapi ihtiyacini karsilayarak çok yönlü bir kalkinmaya katki sunuyor. Bu yil da bizleri hareketli, bereketli bir sezon bekliyor." dedi.

30.1 Milyar bedelli yatirim

Kis aylarinda planlama, projelendirme ve güncelleme çalismalari yaptiklarini söyleyen Vali Ayhan, "Ilimizin rotasini belirledigimiz Ortak Akilla Sivas Çalistayi ve sektörel çalistaylarin güncelligi ile ilgili sektörel toplantilar geçeklestirdik. Revize gereken alanlari gördük. Spesifik çalisma yürütmemiz gereken basliklari tespit ettik. Kisacasi yol haritamizi güncelledik. Önümüzdeki dönemde daha tematik bazi çalismalar yapacagiz. 34 yatirimci kurumumuzun 2022 yatirim programinda 378 projesi yer almakta. Söz konusu projelerin toplam bedeli yaklasik 30,1 Milyar TL. Yatirim programindaki 378 adet yatirimdan; 21 adet tamamlandi, 201 insaat/uygulama, 74 adet ihale, 82 adet proje asamasindaki yatirimdir." seklinde konustu.

Kaynak: İHA