Sifir Atiktan Üretilen Oyuncaklar Köy Okulundaki Ögrencilere 23 Nisan Hediyesi Oldu

Mardin’de Halk Egitim Müdürlügü tarafindan usta ögreticilerin sifir atiklardan ürettikleri oyuncaklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle köy okulundaki 150 ögrenciye dagitildi.

Sifir Atiktan Üretilen Oyuncaklar Köy Okulundaki Ögrencilere 23 Nisan Hediyesi Oldu
Artuklu Halk Egitimi Merkezi egitici ve kursiyerleri tarafindan sagliga uygun, atik ve geri dönüsüm malzemelerden oyuncak yapildi. Yapilan oyuncaklar, ilk önce halk egitim müdürlügü bahçesinde sergilendi. Daha sonra bu oyuncaklar, tek tek ambalajlanip etiketlendikten sonra köy okulundaki ögrencilere dagitilmak üzere yola çikti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami vesilesiyle Yayli Kirsal Mahallesi’nde bulunan Yayli Ilkokulundaki anasinifi ve 1’inci sinif ögrencilerine hediye edildi. Ögrenciler, oyuncak dagitiminin yapilmasinin ardindan Haluk Levent’in ‘Yollarda Bulurum Seni’ sarkisini ellerindeki Türk bayraklarini sallayip, sarki söyleyerek, tesekkür etti.

Artuklu Ilçe Halk Egitim Müdürü Ufuk Çete, köy okulundaki 150 ögrenciye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebeti ile sifir atiklardan elde edilen birbirinden güzel oyuncaklari dagittiklarini belirtti.

Oyuncaklarin 93 hoca tarafindan tasarlandigini söyleyen Çete, “Kurslarimiza Köylerdeyiz’ projemiz ile egitim verdigimiz 93 hocamiza sifir atik ve geri dönüsüm içerisinde aldiklari egitim sürecini en iyi sekilde ifade edebilecekleri oyuncaklari tasarlayip bizlere teslim ettiler. Bizler de, bu oyuncaklari bu anlamli günde çocuklarla bulusturmak için bugün Yayli Ilkokulu’na geldik. Çocuklarin sevinci bizleri mutlu etti. 150 oyuncak getirdik. Özellikle anasinifi ve 1’inci sinifa giden bütün ögrencilere dagitim yapildi. Sifir atik ve geri dönüsüm projesi hem atiklarin degerlenebilecegini hem de insanlari mutlu edebilecegini bize gösterdi” dedi.

Ögrenci Hamdullah Özdemir, kendilerine hediye getirilip dagitildigi için herkese çok tesekkür ettigini ifade etti.

Kaynak: İHA