Minicik Elleri Yüreklere Dokundu

Akdagmadeni Belediyesi Bizim Ev Kres ve Gündüz Bakim Evinde egitim gören 4-6 yas arasi ögrencilerin yapmis oldugu ebru sanati ve geri dönüstürülebilir atiklardan olusturulan eserler sergilenerek satisa sunuldu.

Minicik Elleri Yüreklere Dokundu
Akdagmadeni Belediyesi Bizim Ev Kres ve Gündüz Bakim Evinde gerçeklestirilen sergiye Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, Ebru sanatini minik ögrencilere ögreterek güzel eserler çikmasina vesile olan Erdal Gökçe, ögrenci velileri ve vatandaslar katildi.

Serginin açilisini da birbirinden güzel eserleri ortaya çikaran ögrenciler yapti. Satislardan elde edilen gelir ramazan ayinin manevi iklimine uygun olarak maddi durumu iyi olmayan ailelere ulastirildi.

Sergiyi gezen ve çocuklarla bir araya gelen Belediye Baskani Nezih Yalçin, “Bizim evde çocuklar hayata hazirlaniyor. Minik yavrularimiz ebru sanatiyla yaptigi resimler ve yine geri dönüsümlü atiklardan olusturduklari yeni eserlerle bugün bir sergi olusturdular. Sergiden elde edilecek gelirle Ramazan-i Serif’te maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yardimlar ulastirilacak. Çocuklarimiz bu etkinlikte resim yaparak eglenirken, ögrenirken eserlerinin satisindan elde edilen gelirle yapmis olduklari yardimlar sayesinde bir sosyal sorumluluk projesi gerçeklestirmis oluyorlar. Bu anlami serginin ortaya çikmasini saglayan her bir çocugumuza, degerli velilerimize ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Bizim Ev Kres Ve Gündüz Bakim Evinde minik gönüllerin ebru sanatiyla tanismasini ve güzel çalismalar ortaya çikarmasini saglayan Erdal Gökçe ise “Unutulmaya yüz tutmus geleneksel ebru sanatini çocuklarimiza aktarmaya çalistik. Sergimizden elde edecegimiz gelirle de Akdagmadeni’nde ihtiyaç sahibi insanlara ulasmaya çalistik. Ögrencilerimizin hepsine tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA