Milletvekili Dülger'den 23 Nisan Mesaji

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kurulus yil dönümünü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger'den 23 Nisan Mesaji
Milletvekili Dülger, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kurulus yil dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanin tüm çocuklarinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini en kalbi duygularimla kutladigini belirtti.

Dülger, mesajinda ’’Milli egemenligimizin temelleri atilirken, aziz milletimiz her yastan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kurulusuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yilmadan mücadele vermistir. 23 Nisan 1920’de ‘Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir’ siariyla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, gelecegine yön veren milletimiz için Meclis’in kurulusu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardesligimizin timsali, özgürlügümüzün güvencesi olmustur.23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin disinda ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin taninmayacaginin ve tam bagimsizlik yolunda ilerleyisimizin ilanidir.Milletin ve vatanin en zor günlerinde tesekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldigi istiklal, hürriyet ve milli irade mirasini bugüne kadar basariyla sürdürmüs olmanin hakli gururunu tasiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk gününden itibaren milletimizin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barindiran bir yapiya sahip olmustur ve bundan sonra da bu niteligini koruyacaktir. Zira Türkiye ancak, farkliliklarini çatisma bahanesi degil, zenginlesme imkâni olarak gören bir anlayisla ilerleyebilir.Tarihimizin dönüm noktasi olan 23 Nisan sadece Ulusal Egemenligin degil, ayni zamanda çocuklarin bayramidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan bayram olarak çocuklara armagan edilmesi, milletimizin çocuklarimiza olan inancinin bir sembolü olmustur. Türkiye’nin gelecegi olan çocuklarina, gençlerine olan güvenin umudun, degerin en güzel tezahürüdür. Türkiye, çocuklarimizin ve gençlerimizin omuzlarinda yükselecek, onlarin dinamizmi ve coskusuyla 2023 ve 2071 hedeflerine ulasacaktir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminin gelecekte uluslari yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir cosku etrafinda bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barisina da katkisi yadsinamaz’’ ifadelerini kullandi.

Dülger mesajinda, ’’Millet olarak, çocuklarimizi dünyadaki en kiymetli varlik olarak görüyor, onlari el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarimiza ve gençlerimize çok daha parlak yarinlar hazirlayabilmektir. 23 Nisan 1920 ruhu, bagimsizlik azmimiz ve kararliligimiz, birlik ve beraberligimize olan inancimiz gelecek nesillere aktaracagimiz en büyük emanetimizdirUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami vesilesiyle, Tüm çocuklarimizin, tüm dünya çocuklarinin bu müstesna bayramini gönülden tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulusunun 102. yil dönümünde, basta ilk Meclis Baskanimiz, Milli Mücadelenin lideri ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Mecliste kurtulus mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz olmak üzere bu çati altinda görev yapmis olan, vatan, millet, bayrak ve devlet ugruna sehit düsen, gazi olan, makamlarin en yücesine ulasan her bir vatan evladini rahmetle, minnetle, sükranla aniyorum” ifadelerine de yer verdi.
Kaynak: İHA