Merak Saldigi 4 Tekerli Bisikletler Için Üretim Atölyesi Kurdu

Ordu’da yasayan Hüseyin Durgun geçmis yillarda Istanbul’da gördügü ve heves ettigi 4 tekerlekli aile boyu bisikletlere merak salinca, üretim atölyesi kurdu. Kendi imkanlari ile haftada bir adet bisiklet ürettiklerini belirten Durgun, amaçlarinin tesisi büyüterek, farkli illere satis yapmak oldugunu söyledi.

Merak Saldigi 4 Tekerli Bisikletler Için Üretim Atölyesi Kurdu
Yaz aylarinin ve güzel havalarin vazgeçilmezi bisiklet turlari vatandaslar tarafindan büyük ilgi görüyor. Havalarin isinmasi ile vatandaslar vakit geçirmek için sahil bölgelerinde ve uygun alanlarda bisiklet sürmeyi tercih ediyor. Bu durumu firsat bilen ve yaklasik 2 yildir bisiklet kiralama isi ile ilgilenen Hüseyin Durgun vatandaslara aile boyu bisikletler kiralayarak hizmet veriyor. Dört tekerlekli olmasi dikkat çeken bisikletlerin 4-5 veya 6 kisilik olmasi vatandaslarin tercihlerine daha çok uyuyor.

“Ürettigimiz bisikletleri sahaya sürerek kiraliyoruz”

Aile boyu bisikletleri ürettiklerini ve kiraladiklarini söyleyen Hüseyin Durgun, bunu ilk kez Istanbul’da gördügünü belirterek, “Istanbul’da gördük bu bisikletleri burada da is ortaklarimiz ile durumu paylastik. Bu bisikletlerin isletmeciligini yapabilir miyiz? diye görüstük. Ortak bir karar aldik bununla beraber ilk etapta bisikletleri satin aldik. Sonrasinda bisikletleri için kendi imalatimizi yapmaya karar verdik ve kendi imalathanemizi kurduk. Kendi çapimizda kendi bisikletimizi kendimiz üretiyoruz. Burada ürettigimiz bisikletleri sahaya sürüyoruz sahada da kiralamasini yapiyoruz. Isteyen olursa da özel tasarim olarak kisiye özel bisikletler yapiyoruz” seklinde konustu.



“Diger illere de giderek büyümeyi düsünüyoruz”

Su anda sadece Ordu’da hizmet verdiklerini ancak ilerleyen zamanlarda diger illerde de bu bisikletleri pazarlamak istediklerine dikkat çeken Durgun, “Su anda Ordu ilindeki projemiz ilçelere yayilip onun akabinde de ikinci projemiz olarak Giresun yer almakta sonrasinda da Trabzon seklinde diger illere yavas yavas büyümeyi düsünüyoruz bu anlamda” dedi.



“Vatandaslar tarafindan bisikletlere ilgi yogun”

Durgun, vatandaslar tarafindan aile boyu bisikletlere ilginin yogun oldugunu ifade ederek, “Vatandaslar tarafindan talepler özellikle yaz sezonun yeni baslamasi ve Ramazan ayi olmasiyla aksamlari vatandaslar iftarini yaptiktan sonra geliyorlar streslerini atiyorlar, enerjilerini bosaltiyorlar ve gayet memnunlar. Yer yer bu bisikletlere binmek sira oluyor, biz de bunun için kapasitemizi arttirmak için imalat yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Seri üretime geçmek istiyoruz”

Imalatini yaptiklari bisiklet sektöründe seri üretime geçmeyi hedeflediklerini kaydeden Durgun, sunlari söyledi:

“Ticaret ve Sanayi Odasi baskanimiz ile görüstük. Imalathaneyi büyütüp daha iyi bir sekilde seri üretimle yapmak istiyoruz. Su anda imalathanemizde haftada bir bisiklet çikiyor bunu da kendi imkanlarimiz ile yaptigimiz için seri imalata geçtigimizde burada günlük akabinde 15 bisiklet de çikabilir. Talep olursa bunu gerçeklestirecegiz. Bu isi büyütmeyi de hedefliyoruz.”
Kaynak: İHA