Hasankeyf Destinasyon Çalismalarinda Yüzde Doksanlara Gelindi

Batman’in Hasankeyf ilçesinde sürekli çalismalarin oldugunu belirten Kaymakam Senol Öztürk, destinasyon çalismalarinda yüzde doksanlara geldigini, ilçenin tasinma sürecinin en önemli noktasi tarihi eserler, kültürel mirasin oldugunu ve bunlarin yeni yerlerine ulastirildigini dile getirdi.

Hasankeyf Destinasyon Çalismalarinda Yüzde Doksanlara Gelindi
Yeni yerlerine tasinan tarihi eserlerin çevre düzenlemelerinin yapildigini aktaran Öztürk, çalismalarin büyük bir hizla devam ettigini bir yila kadar bu çalismalarin bitmesiyle birlikte Hasankeyf’in müthis bir destinasyon merkezi haline gelecegini söyledi.

Öztürk, “Büyük bir çalisma burasi çevre düzenlemesi yaptiginiz zaman o peyzaji, o akslari yürüyüs mekanlari, yesil alanlarini olusturdugunuz zaman, o tarihi eserlerin degeri ve kiymeti daha da bir artacak. Insallah bir yil sonra onlar bittigi zaman Hasankeyf yüzde yüze ulasmis bir sekilde hizmete girmis olacak. Zaten yerlesim alanlari ile ilgili bir problem kalmadi. Mekanlar, alanlar, evler tasinmalar bitti. Altyapi üst yapi problemleri tamamlandi. Insallah o eserlerin tasindigi yerler bittigi zaman da Hasankeyf yüzde yüz bitmis olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA