Esnafi Tehdit Edip Haraç Isteyen Yabanci Uyruklu 2 Sahis Gözaltina Alindi

Sakarya’nin Kaynarca ilçesinde Ramazan ayinda ihtiyaci oldugunu söyleyip yaninda çalismaya basladigi kisiyi tehdit ederek 50 bin lira haraç isteyen yabanci uyruklu sahis ve babasi yakalanarak gözaltina alindi.

Esnafi Tehdit Edip Haraç Isteyen Yabanci Uyruklu 2 Sahis Gözaltina Alindi
Olay, Kaynarca ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Merkez Mahallesinde esnaflik yapan Ö.A. isimli vatandas, M.A. isimli yabanci uyruklu kisiyi Ramazan ayinda ihtiyaci oldugunu söyledigi için ise aldi. Gece mesaisinde çalisan M.A., sabah erken saatlerde isyerinden ayrildi. Daha sonrasinda isyeri sahibi Ö.A.’nin telefonuna sosyal medya üzerinden gün içinde yabanci bir numaradan tehdit mesajlari gelmeye basladi.

Ö.A. durumu emniyete bildirdi.

“Parayi alip gitmeyi hayal etmislerdi, polisi karsilarinda gördüler”

Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri Ö.A.’nin agzindan tehdit mesajlari atan kisilerle pazarlik yapmaya basladi.

‘Kizin ölür, polise söyleme, parayi buraya koy ve git’ seklinde mesajlari üzerine polisle birlikte hareket eden Ö.A., para dolu çantayi sahislarin söyledigi yere koydu. Bu esnada bölgeye gelen M.A. ve babasi oldugu ögrenilen A.A. isimli iki yabanci uyruklu sahis çanta dolu parayi alarak uzaklasmak istedigi esnada polis ekiplerince kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan sahislarin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA