BBP Genel Baskani Destici'den Savas Magduru Çocuklara Açiklamasi 'Bu Savasta Hiçbir Günahiniz Yok, Sizler Masumsunuz'

Ukrayna’daki yetimhanelerden Sakarya’ya getirilen 113 yetim çocugu ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, “Bizim ugrasimizda bir an önce Ukrayna’ya dönmeniz orda barisin saglanmasi ve sizin de kendi dini ve milli bayramlarinizi orada kutlamaniz, sizlerde bunu hak ediyorsunuz. Çünkü sizlerin bu savasta hiçbir günahiniz yok, sizler masumsunuz“ dedi.

BBP Genel Baskani Destici'den Savas Magduru Çocuklara Açiklamasi 'Bu Savasta Hiçbir Günahiniz Yok, Sizler Masumsunuz'


Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, bir dizi temaslarda bulunmak için Sakarya’ya geldi. Program çerçevesinde Rusya’nin saldirmaya devam ettigi Ukrayna’da yetimhanelerde kalan 113 çocuk ve 63 bakim personeli olan 176 kisilik kafileyi ziyaret etti. Adapazari ilçesinde bulunan bir otelde kalan kafile, Destici’yi çiçeklerle karsiladi. Gerçeklesen ziyarette Destici, Rusya ve Ukrayna arasinda olan savasi kinayarak çocuklara günahlarinin olmadigini ve savasin bir an önce bitmesi için Türkiye’nin ugras verdigini söyledi.

Destici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Türkiye’de kutlayacak olan yetim çocuklara savasin bitmesinin ardindan dini ve milli bayramlarini ülkelerinde kutlayacaklarini aktardi.

“Bu savasta hiçbir günahiniz yok, sizler masumsunuz”

Rusya ve Ukrayna savasi arasinda kalan yetim çocuklari ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, “Ukrayna’dan gelen evlatlarimiz, hos geldiniz Türkiye’de sizi görmekten büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Tabi gönlümüz ister ki dünyanin hiçbir noktasinda savas olmasin ve bütün çocuklar kendi aileleriyle birlikte kendi evlerinde, kendi sehirlerinde yasasin, kendi okullarina devam etsin. Ama maalesef sadece Ukrayna’da degil dünyanin pek çok noktasinda savas var. Tabi bizim dilegimiz, Türkiye’mizin, devletimizin ugrasi Rusya Ukrayna savasinin sona ermesi ve sizin yuvalariniza kavusmaniz. Burada emin ellerde güvendesiniz. Insallah burada diger vatandaslarimizla birlikte sizlere sahip çikan ve burada misafir eden tüm kardeslerimizin hepsine sizin adina tesekkür ediyorum. Yarin Türkiye’de 23 Nisan bizim meclisimizin açilis tarihi hem de ayni zamanda Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami. Bugünü yarin burada geçireceksiniz kutlayacaksiniz. Ama biz temenni ediyoruz ki insallah sizler kendi ülkenizin bayramlarini kendi sehirlerinizde kutlamak istiyorsunuz. Bizim ugrasimizda bir an önce Ukrayna’ya dönmeniz orda barisin saglanmasi ve sizin de kendi dini ve milli bayramlarinizi orada kutlamaniz, sizlerde bunu hak ediyorsunuz. Çünkü sizlerin bu savasta hiçbir günahiniz yok, sizler masumsunuz” dedi.

Kaynak: İHA