Acarlar Longozu, Bayramdan Sonra Kapilarini Açiyor

Dünyada ikinci, Türkiye’de ise tek parça halindeki en büyük longoz olma özelligi tasiyan sakli güzellik Acarlar Longozu, Ramazan Bayrami’ndan sonra kapilarini açmaya hazirlaniyor.

Acarlar Longozu, Bayramdan Sonra Kapilarini Açiyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Acarlar Longoz’unda çalisma baslatmisti. Milli Parklar Genel Müdürlügü ile yapilan protokolle devralinan longoz alaninda çalismalarin sonuna gelindi. Kentin kuzeyinde, Karasu ve Kaynarca ilçesinin tam ortasindaki Acarlar Longozu, büyüksehrin yaptigi son dokunuslarla bambaska bir görünüme kavustu. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormani olma özelligini tasiyan, genisligi bin 250 metre ve uzunlugu 7 buçuk kilometre çapindaki longoza yeni tesis alanlari kazandirildi. Olusumu açisindan tipik bir kiyi set gölü olan doga harikasinda ahsap odakli yenileme yapildi. Sosyal tesis binalari, yürüyüs alani imalati, seyir ve gözlem alani tamamlandi.

"Bayram sonrasi hizmete açmayi hedefliyoruz"

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce de tamamlanan mesire alanini son haliyle inceledi, ekiplerden bilgi aldi. Yüce, "Allah’in bizlere nasip ettigi güzelliklerin siniri yok. Muhtesem gölü, akarsulari, denizi, longozu ve doga harikasi ormanlariyla dünyanin en muhtesem atmosferini yasiyoruz. ’Bu sehirde olmak ayricalik’ diyoruz ve bu güzel kaynaklari halkimizla bulusturmaya, yaptigimiz dokunuslarla bu güzellikleri ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Devraldigimiz güzel longozumuzda da hamdolsun islemin sonuna geldik. Ahsap odakli uygulamalarimizla güzel dokunuslar yaptik ve Acarlar Longozu yepyeni bir kimlige kavustu. Insallah bayram sonrasi hizmete açmayi hedefliyoruz. Yeni bulusma noktamiz burasi olsun, hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA