Uzunçayir Baraj Gölündeki Atiklar Temizlendi, Vali Vatandaslari Duyarli Olmaya Davet Etti

Tunceli’de Uzunçayir baraj gölü üzerinde bulunan atiklar güvenlik görevlileri ve gönüllüler tarafindan temizlendi. Vali Mehmet Ali Özkan, vatandaslardan çevreye duyarli olmalarini istedi.

Uzunçayir Baraj Gölündeki Atiklar Temizlendi, Vali Vatandaslari Duyarli Olmaya Davet Etti


Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Uzunçayir baraj gölü üzerinde olusan kirliligi gidermek adina AFAD, jandarma ve MUDAK gönüllü ekiplerince devam eden temizlik çalismalarini yerinde inceledi. Burada konusan Vali Özkan, bereketli bir kis dönemi geçirdiklerini söyledi.

Vali Özkan, “Onun üzerine açan güvenle birlikte vadilerimiz vadilerimizin üzerindeki nehirlerimiz gerek Munzur, gerek Pülümür sularla doldu ve costu. Iki nehrimizin de bulustugu Uzunçayir baraj gölü üzerinde maalesef daha önce gerek ziyarete gelen insanlarca atilan atiklar ve bunun yaninda evsel atiklar var. Olusan kirliligi gidermek müdahale etmek üzere AFAD’imiz jandarmamiz arama kurtarma gönüllülerimiz baraj gölü üzerinde olusan kirliligi müdahale ederek yüzeyde biriken çöpleri topluyorlar. Ben bu vesile ile arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Vatandaslarimizi da çevre konusunda duyarli olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA