Suriye Sinirindaki Kilis'te Egitim Seferberligi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kilis’te gerçeklestirilen degerlendirme toplantisinda yaptigi açiklamada, ’’Bakanligimizin destekleriyle buradaki egitim ortamlarini çok daha iyi bir noktaya tasima imkanimiz olacak’’ dedi.

Suriye Sinirindaki Kilis'te Egitim Seferberligi
Valilik Bahçesinde karsilanan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, yaptigi açiklamada, Milli Egitim Teskilatlarinin taleplerini almak için il gezileri yaptigini ifade ederek, “Illerimizdeki egitim kalitesinin attirilmasi elimizden gelen çabalari sarf etmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede bugün Kilis’imizdeyiz. Kilis’teki egitimin mevcut resmini çekecegiz. Geldigi noktaya çok daha ileriye tasimak için kalitesini attirmak için neler yapabiliriz. Il degerlendirme toplantisinda detayli bir sekilde degerlendirme imkanimiz olacak. Insallah mevcut durumundan çok daha iyi noktaya tasimak için Kilis7in ihtiyaç duydugu tüm egitim yatirimlarini bütçemiz ölçeginde karsilamak için elimizden geleni yapacagiz” dedi.



Kalite daha da yükselecek

Kilis’in eskiden beri egitimle ilgili gerçekten büyük yük tasidigini ifade eden Bakan Özer, “Sadece kendi vatandaslarimiz degil, Suriyeli göçmenlerle ilgili de ciddi manada yük tasiyan illerimizden bir tanesidir. Büyük fedakarlik yapiyor arkadaslar, insallah bakanligimizin destekleriyle buradaki egitim ortamlarini çok daha iyi bir noktaya tasima imkanimiz olacak” diye konustu.

Bakan Özer’e, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas ile protokol üyeleri eslik ediyor.
Kaynak: İHA