Kilis'in Egitim Yatirimi Bütçesi 600 Milyon TL'ye Çikti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kilis’te yapilan egitim toplantisinda alinan karar ile daha önceden 130 milyon TL olan yatirim bütçesinin 600 milyon TL’ye çikarildigini söyledi.

Kilis'in Egitim Yatirimi Bütçesi 600 Milyon TL'ye Çikti
Il Egitim degerlendirme toplantisi sonrasi bir basin toplantisi düzenleyen, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kilis’te milli egitim bakanligi olarak yatirim bütçesinin 130 milyon TL oldugunu ifade ederek, “Bugünkü degerlendirme toplantisinda bu mevcut yatirimlara ilave olarak, 470 milyonluk ilave yatirim yapma karari aldik. Dolayisiyla 130 milyonluk yatirima 600 milyona çikarmis oluyoruz. Yaklasik 4 kat attirmis oluyoruz. Bakanlik olarak bu dönemde en fazla agirlik verdigimiz konulardan bir tanesi okul öncesi egitimi 3- 5 yas araligindaki okullasma oranlarini OECD ortalamasini yaklastirmak bunun için kisa 3 bin tane tane yeni Anaokulu 40 bin tane de yeni ana sinif yapacagiz” dedi.

Bakan Özer, Illere gittigimiz zaman en fazla yatirim yaptigimizda alanlarda basinda okul öncesi egitim anaokullari geldigini ifade ederek, “Burada da aynisi oldu Kilis’e anaokullarina ilave olarak 11 tane daha yeni Anaokulu yapma karari aldik. Bunlari agirlikli yine yatirim ilave yatirimlarda 24 derslikli 3 tane yeni ilkokul yapma karari aldik, bunlar merkezde yapilacak. Yine 4 tane ortaokul Insallah yapacagiz. 24 Iki tane de ilave lise yapmayi planladik. Belediye baskanimiza çok tesekkür ederim. Toplantida belediyenin ilave yapabilecegimiz yeni yapacagimiz egitim birimi alanin arazi ile ilgili sikinti oldugu söylendi. Belediyemiz halen kendisinde olan iki tane yaklasik 8 dönümlük 2 parça arazi Milli Egitim Bakanligi’na verecek ve bu arazilerden bir tanesini özel egitim kampüsü yatacagiz. Özel çocuklar Özel Egitim Anaokulu olan Özel Egitim Uygulama Okulu 1.2-3 Kademe okul olan ve ayni zamanda Özel Egitim Meslek Okulu olan bir Kampüs bunu da 36 derslik olarak planlardan sonra yatirim bütçesinin dahil ettik. Yine belediye baskanimizin bize verecegi arsaya 24 derslik Ortaokulu da degerlendirme toplantisina dahil ettik. Hatta bu Anaokullarinda da 2 tane ilave Anaokulu yapilmasi ile ilgili baslangiçta 9 tane Anaokulu yapacaktik. 11 ana okuluna çikacagiz. Belediye baskanimizin arazi ile ilgili sagliginizi yine bu okullarin yapimi ilave olarak okullarimizin çati, bakim onarimindan, diger ihtiyaçlarina kadar büyük olanlari ile ilgili de yaklasik 15 milyonluk bir yatirimi Kilis’e gönderecegiz. Bir de spor salonu ile ilgili bir okulunuzun yaninda bir ihtiyaç oldugundan bahisle oldu oraya da 10 milyonluk bir yatirim yapmis olacagiz. Yani sence Kilis gün hakikaten çok bereketli bir gün oldu 130 milyonluk yatirim bütçesinin 600 milyona çikmis oldu. Bugünkü almis oldugumuz kararlarla 470 milyonluk ilave egitim yatirimi kazandirmis olduk” dedi.

Bakan Özer’e, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas ile protokol üyeleri eslik ediyor.
Kaynak: İHA