Doç. Dr. Yildirim Açiklamasi 'Türkiye'deki Tümülüs Tipi Gömünün En Yaygin Oldugu Yerlerden Biri Trakya'

Doç. Dr. Sahin Yildirim, Türkiye’deki tümülüs tipi gömünün en yaygin oldugu yerlerden birinin Trakya oldugunu söyledi.

Doç. Dr. Yildirim Açiklamasi 'Türkiye'deki Tümülüs Tipi Gömünün En Yaygin Oldugu Yerlerden Biri Trakya'
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, "Trakya’nin Anit Mezarlari Tümülüsler" konulu konferans düzenledi.

Moderatörlügünü Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaras’in yaptigi konferansa konusmaci olarak katilan Doç. Dr. Sahin Yildirim, Trakya’daki tümülüsleri anlatti. Prof. Dr. Ahmet Yaras, açilista yaptigi konusmada Trakya’da tümülüslerin yogunluguna dikkat çekerek, Trakya’da çok sayida tümülüs kazisi gerçeklestiren Doç. Dr. Sahin Yildirim’a konferansa katilimindan dolayi tesekkür etti.

Doç. Dr. Sahin Yildirim, Erken Demir Çagi’ndan M.S. 3’üncü yüzyila kadar uzanan zaman diliminde Trakya’da ölü gömme gelenegi olarak tümülüslerin önemli bir yer teskil ettigini belirterek, bölgede yürütülen kazi ve sondaj çalismalari hakkinda bilgiler verdi. Tümülüslerin tipolojik incelemeleri, kökeni, tarihsel açidan kronolojisi, olusturulma biçimleri gibi konularda da bilgiler paylasan Yildirim, Türkiye’deki tümülüs tipi gömünün en yaygin oldugu yerlerden birinin Trakya oldugunu söyledi.



Çok sayida bilim insani ve arkeoloji meraklilari tarafindan ilgiyle takip edilen konferans, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Kaynak: İHA