'Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Artik Evlerinizde Ocagi Yakip Çayi Demlediginizde Bizim Gazimizi Göreceksiniz'

Karadeniz ve Akdeniz’de yürütülen dogalgaz çalismalari ile ilgili açiklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, “Insallah Karadeniz’in dogalgazini siz degerli aziz vatandaslarimizla bulusturmak için çalisiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda artik evlerinizde ocagi yakip çayi demlediginizde bizim gazimizi göreceksiniz. Bizim gazimiz sizi isitacak, yemeginizi pisirecek, gerektiginde elektrige dönüstürüp sizi aydinlatacak” dedi.

'Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Artik Evlerinizde Ocagi Yakip Çayi Demlediginizde Bizim Gazimizi Göreceksiniz'
Bakan Dönmez çesitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Vali Gökmen Çiçek basta olmak üzere kent protokol üyeleri tarafindan karsilanan Bakan Dönmez, Kanlica Mahallesi’nde vatandaslarla iftar programinda bir araya geldi. Orucunu vatandaslarla birlikte açan Bakan Dönmez, ardindan bir konusma yapti. Konusmasinda AK Parti hükümetlerinin Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye için gerçeklestirdigi yatirimlara deginen Bakan Dönmez, “AK Parti son 20 yilda ulastirmadan, enerjiye, sagliktan, egitime kadar hemen her alanda ülkenin ihtiyaç duydugu temel alt yapi yatirimlarini büyük oranda tamamladi. Bundan sonra bu saglam alt yapinin üstüne hemen hemen her alanda Türkiye’nin basari hikayesini birlikte yazacagimiz bir dönem bekliyor. Insallah 2023 ve sonrasinda bu Türkiye’yi birlikte insa edecegiz. Bize bugüne kadar güvendiniz ve biz de bu güvene layik olmaya çalistik. Insallah bundan sonra da bu güveninize layik olmaya ve sizi daha iyi seviyelere çikartmak için de ekibimizle birlikte 7 gün 24 saat durmaksizin çalismaya devam edecegiz” dedi.



“ARTIK EVLERINIZDE OCAGI YAKIP ÇAYI DEMLEDIGINIZDE BIZIM GAZIMIZI GÖRECEKSINIZ”

Konusmasinda daha sonra Karadeniz ve Akdeniz’de gerçeklestirilen dogalgaz kullanima açilma tarihine iliskin bilgiler veren Bakan Dönmez sunlari söyledi:

“Bizi sizin her ne kadar yaninizda olmasak da, dualarinizdan bizi eksik etmediginizin farkindayiz. Özellikle Karadeniz ve Akdeniz’deki çalismalarimizda bizim ekibimiz 7 gün 24 saat sahada ter dökerken, siz de burada ellerinizi açip bizlere duada bulundunuz. Rabbim de dualarinizi karsiliksiz birakmadi. 2 sene önce dünyanin en büyük deniz su alti dogalgaz hidrokarbon kesiflerinden birine imza attik. Tam 540 milyar metreküp. Insallah Karadeniz’in dogalgazini siz degerli aziz vatandaslarimizla bulusturmak için çalisiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda artik evlerinizde ocagi yakip çayi demlediginizde bizim gazimizi göreceksiniz. Bizim gazimiz sizi isitacak, yemeginizi pisirecek, gerektiginde elektrige dönüstürüp sizi aydinlatacak. Bu yüzden verdiginiz desteklerden dolayi tesekkür ederiz.”

“MADEN ALANINDA DA YENI BASARI HIKAYELERI YAZMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Konusmasindan madencilik alanindan yürütülen çalismalara deginen ve mermeri ile ünlü Afyonkarahisar’in mermercilik alanindaki basarilarina deginen Bakan Dönmez, “Madencilik konusunda Afyon aslinda bir maden kendi, dogaltasi ile ünlü. Sadece Türkiye’de degil, ihracat noktasinda da önemli kentlerimizden birisi. Maden alaninda da yeni basari hikayeleri yazmaya devam edecegiz. Hammadde ihracatini azaltiyoruz, ana mamul olarak katma degeri çok yüksek ürünlere yöneliyoruz. Mesela bor alaninda dünyanin en büyük rezervine sahibiz. Geçtigimiz yil bu alanda 1 milyar dolarin üzerinde ihracat yaparak rekor kirdik. Bu sene de insallah bu rakam 1.2 miyar dolarla seviyesinde gerçeklesmesini bekliyoruz” diye konustu.

(Gökten Ceylan - Mevlüt Tinas - IHA)
Kaynak: İHA