Bu Ilçede Bakima Muhtaç Ve Ihtiyaç Sahibi Aileler Sicak Yemeksiz Birakilmiyor

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde her gün onlarca ihtiyaç sahibi, yasli ve bakima muhtaç aileye sicak yemek ulastiriliyor.

Bu Ilçede Bakima Muhtaç Ve Ihtiyaç Sahibi Aileler Sicak Yemeksiz Birakilmiyor
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde Ramazan ayinda yalniz birakilmayan onlarca ihtiyaç sahibi, yasli ve bakima muhtaç ailelere her gün sicak yemek dagitiliyor. Devrekani Belediyesi, evinde bakima muhtaç yasli ve ihtiyaç sahibi vatandaslar basta olmak üzere ailelere Ramazan ayinda da destek oluyor. Evde yemek hazirlama imkani olmayan vatandaslara her gün belediyenin asevinden iftarlik sicak yemek dagitimi yapiliyor. Asevinde hijyenik bir ortamda hazirlanan yemekler, kaplara konularak vatandaslarin kapisina kadar götürülüyor. Ayrica, Devrekani Belediyesi tarafindan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenli olarak gerçeklestirilen erzak kolisi dagitimlari da Ramazan ayinda yogun sekilde devam ediyor. Devrekani Belediyesi tarafindan hayirseverlerden temin edilen 250 Ramazan kolisi, ailelere ulastirildi. Ayrica hayirseverler tarafindan Devrekani Belediyesine teslim edilen yumurta, un, makarna gibi gida maddeleri de ihtiyaç sahibi ailelere dagitiliyor. 3 yildir devam eden uygulamaya bu yil Devrekani Kaymakamligi ile Devrekani Ilçe Milli Egitim Müdürlügü de destek sagladi.

“250 ailemize Ramazan kolisini ulastirdik”

Ramazan ayinin baslangicinda 250 aileye Ramazan kolisini ulastirdiklarini belirten Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, “Devrekani Belediyemiz sosyal hizmet birimimizce daha önceden belirledigimiz 250 ailemize Ramazan kolimizi ulastirdik. Bunun yaninda ilçemizdeki hayirsever vatandaslarimizin veya gurbette olan vatandaslarimiza çagrimiz olmustu, onlarda olumlu yanitlar verdiler. Hayirseverlerin bizlere ulastirdiklari yardimlari da bizler, daha öncesinden belirledigimiz ailelere un, makarna, yumurta, kuru gida seklinde ulastirmaya devam ediyoruz. Onlardan da Allah razi olsun. Her zaman oldugu gibi özellikle Ramazan ayinda kimsesizlerin kimsesi olma yolunda ilerliyoruz. Sonuna kadar da sosyal belediyeciligin çalismasi gerektigini düsünüyoruz. Ramazan ayi boyunca tüm vatandaslarimizin yaninda olduk, bundan sonrada olacagiz, hatta hizmetlerimizi arttirarak da devam edecegiz” dedi.



“Toplamda 32 aile ve 78 kisiye yemek dagitimi yapiyoruz”

Devrekani Belediyesi Sosyal Hizmetler Biriminde görev yapan Ismail Karakas ise, “Ramazan ayi boyunca ihtiyaç ve kimsesiz ailelere yemek dagitiyoruz. Üç senedir bu isi yapiyoruz. Yemek yapamayan, yapmakta güçlük çeken, engelli olan aileler belediyemiz personeller dogrultusunda yemek dagitimi gerçeklestiriyoruz. Toplamda 32 aile 78 kisi sayisi olmak üzere yemek dagitimi yapiyoruz. Bu seneki organizasyonumuza Kaymakamlik ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü de dahil oldu. Ilçelerimize bagli diger köyler, kendi belediyemize bagli, dis mahallerimiz de olsun bu hizmetten yararlanan insanlar mevcut oluyor. Bu yaptigimiz hizmette ev hangi kat olursa olsun bizzat ailenin kapisin kadar yemekleri temin ediyoruz. Manevi olarak bizi çok mutlu ediyor çok güzel bir uygulama insallah devami gelir” diye konustu.



“Herkes yolumuzu gözlüyor”

Yardima ihtiyaci olan her aileye yardim götürdüklerini söyleyen Sedat Kavlakoglu da, “Ramazan aylarinda bu üçüncü yil olacak islerimizden memnunuz. Herkes yolumuzu gözlüyor yine gelin diyen teyzeler, tesekkür eden amcalar, ’Allah razi olsun’ diyen çocuklar çok oluyor ve bu bizi gayet mutlu ediyor. 32 hanemiz var, 78 kisilik ailenin çogu engelli oldugu için kapilarina yemegi biz götürüyoruz. Yardima muhtaç olan insanlara veriyoruz. Isimizi severek yapiyoruz ve yapmaya da devam edecegiz” seklinde konustu.

Yemek dagitimi uygulamasindan faydalanan Nihat Alan, “Ben yalniz yasayan bir insanim. Benim için yemek dagitimi çok makbule geçiyor. Her gün ayni saatte gelip bize yemek birakiyorlar. Bende alip evimde iftar saati gelince bu yemekleri yiyorum. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA