5.7'Lik Deprem Tatbikati Gerçegi Aratmadi

Bayburt Il Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlügü tarafindan Türkiye Afet Müdahale Plani dahilinde yapilan deprem tatbikatinda gerçegi aratmayan görüntüler ortaya çikti.

5.7'Lik Deprem Tatbikati Gerçegi Aratmadi
Türkiye Afet Müdahale Plani (TAMP) geregi Bayburt Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlilerinin de katilimlariyla masa basi ve saha tatbikati gerçeklestirildi.

112 Acil Çagri Merkezi binasinda gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisinda, afetlere müdahale edilirken nelere dikkat edilmesi gerektigine vurgu yapilarak, afet öncesi ve sonrasinda uygulanacak uygulamalar ve yöntemler sirasiyla Bayburt AFAD Il Müdürü Adil Arslan tarafindan anlatildi. Masa basi tatbikatinin ve bilgilendirme faaliyetinin ardindan saha tatbikatina geçildi. AFAD cep deposunda gerçeklestirilen tatbikatta senaryo geregi 5.7 siddetinde 33 saniye süren bir deprem meydana geldi. AFAD gönüllülerinin deprem tatbikatinda enkaz altinda kalan yaralilarin yakinlari rolüyle olaya tepki vermesi gerçegi aratmadi. Arama kurtarma, saglik, jandarma ve polis ekiplerinin müdahalesi de izleyenlerin takdirini topladi. Enkaz altindan yarali çikarma, yangin söndürme, yaralilarin ambulanslarla hastaneye götürülmesi islemlerinin yapildigi tatbikat basariyla tamamlandi.

Afet durumunda yasanabilecek tüm olaylar tatbikatta gerçeklestirilirken, ekiplerin olaylara müdahale ederken nelere uymasi gerektigi pekistirildi. Kamu kurum ve kuruluslariyla isbirligi içerisinde gerçeklestirilen tatbikat, sorunsuz sekilde sona erdi.

AFAD Müdürü Adil Arslan, sorunsuz ve basarili bir tatbikat gerçeklestirdiklerini söyleyerek, "Bugün TAMP Bayburt masa basi ve saha tatbikatini gerçeklestirdik. Bütün çalisma gruplarimiz bu tatbikatimiza katilim sagladi. Basarili bir çalisma oldu, bütün çalisma gruplarimiza çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA