Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu Toplandi

Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu , Vali Ömer Seymenoglu baskanliginda Isparta Valiligi’nde toplandi. Toplantiya tüm ilgili kamu kurum ve kurulus temsilcileri katildi.

Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu Toplandi
Geçtigimiz yil kayda geçmis en büyük orman yanginini yasayan Isparta’da ayni afetin tekrar yasanmamasi için alinacak olan tedbirler yapilan toplantiyla enine boyuna görüsüldü. 2021 yilinin Agustos ayi basinda Sütçüler ilçesi Çandir köyünde baslayan ve 6 gün süren yanginda Isparta bölgesindeki ormanlar büyük zarar gördü. Orman yanginlariyla mücadeleye her kurumun destek vermek zorunda oldugunu belirten Vali Seymenoglu “Bu tür afet durumlarinda asil olan afet öncesinde ne tür tedbirler almamiz gerekiyor? Bu tedbirleri alanda nasil uygulayacagiz? Nasil takip edecegiz? Vatandaslarin bu konuda bize katkisi ne olacak? Toplantida bunlari planlayip kararlastiracagiz. Yangin sirasinda ve sonrasinda kamu kurum ve kuruluslarinin kendi görev ve sorumluluk alanlarina giren konularda neler yapabilecegini, neler yapmakla yükümlü olduklarini, destek istendiginde vermek zorunda olduklari personel, ekipman, donanim anlaminda kanunlarin yükledigi görevleri görüsecegiz. Hiç bir kamu kurumu orman yanginlari sirasinda yada afet durumlarinda bu benim sinirlarimda degil, bu benim görev alanim degil gibi bir süpheye dahi düsmesin. Düstügü an risk altina girer yani hem görevini ihmal etme anlaminda risk altina girer hem de adli anlamda risk altina girer. Geçtigimiz yil yasadigimiz yanginda, doga severlerimizden dogada sürekli bulunan STK’larimizdan çok faydalandik. Dogayi biliyorlar, ormani biliyorlar, araziyi biliyorlar, küçücük bir yanginin o çevreye nasil zarar verebileceginin farkindalar. Dolayisi ile büyük bir fedakarliklarla araciyla geliyor, ekibi ile ekipmaniyla geliyor. Çandir yangininda kendilerinden çok faydalandik. Böyle STK’larimizin sayisini mutlaka bölgemizde artirabilmemiz lazim” seklinde konustu.

Orman Bölge Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen sunumun ardindan toplantiya katilan yetkililer tek tek söz alarak, orman yangilari öncesinde, esnasinda ve sonrasinda yapilacaklarla ilgili görüs alisverisinde bulundu.
Kaynak: İHA