Ordu'da Ipek Böcekçiligi Yayginlasiyor

Ordu’da tarimsal ürün çesitliliginin artirilmasi amaciyla yapilan çalismalar sonrasi, ipek böcegi yetistiriciligine olan ilgi artmaya basladi. Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle 2021 yilinda baslatilan projede, yetistirici sayisi 10’a yükseldi. Kumru ve Korgan ilçesindeki yetistiricilere 2 bin adet dut fidani dagitimi gerçeklesti.

Ordu'da Ipek Böcekçiligi Yayginlasiyor
Ordu’da, ulasim, altyapi, turizm, üstyapi ve saglik alaninda birçok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, uygulamaya koydugu tarim projeleriyle de vatandaslara yeni gelir kaynaklari olusturdu. Büyüksehir Belediyesi tarafindan, topyekun kalkinma hamlesiyle tarim ve hayvancilikta baslatilan projelere bir yenisi daha eklendi. Kentte yillardir kaderine terk edilen ancak büyük bir gelir kapisi olan ipek börekçiligine can vermek için faaliyetler artirildi.

2 bin adet dut fidani dagitildi

Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan çalismalarda, Korgan ve Kumru ilçelerindeki yetistiricilere 2 bin adet dut fidani destegi verildi.



Üreticiye yeni gelir kaynagi

Türkiye’nin en fazla findik üretimine sahip olan kentte, üretim süreci kisa ve pazarlama sorunu bulunmayan ipek böcegi yetistiriciligi ile yetistiriciler gelir kaynaklarinin çesitlendirmesi hedefleniyor.

Pazarlama sorunu bulunmuyor

Ipek böcekçiligi diger tarimsal faaliyetlerin yaninda kolaylikla yapilabilen, yilda sadece 35 günlük bir üretim süreci olan, pazarlama sorunu olmayan, özellikle kirsaldaki kadinlar ve küçük aile isletmeleri tarafindan rahatlikla yapilabilen bir tarim faaliyeti. Karadeniz Bölgesinde Mayis ayinin 20’si itibariyla içerisinde ipek böcegi larvalarinin oldugu kutular Koza Birlik tarafindan üreticilere ücretsiz olarak veriliyor. Haziran ayi sonu itibariyla da elde edilen kozalar Koza Birlik tarafindan üreticilerden aliniyor.
Kaynak: İHA