Ilçe Turizminin Kalitesi Mor Bayrak Sertifikasiyla Artirilacak

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Mor Bayrak Sertifika Programi ile ilçe turizminin çok iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ilçe Turizminin Kalitesi Mor Bayrak Sertifikasiyla Artirilacak
Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu turizmine katki saglayacak Mor Bayrak Sertifika Programi ve Dijital Rehber Sistemi projelerinin tanitimini yapmak amaciyla basin toplantisi düzenledi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantida konusan Baskan Köse, enerji verimliliginin saglanmasi, su tüketiminde bilinç, satilan ürünlerin yöre uygunlugunun saglanmasi açisindan bu projenin önemli olduguna belirtti.

Mor Bayrak Sertifika Programi ile Safranbolu’nun daha bilinçli, nitelikli ve kaliteli turizm beldesi olmasi amaciyla olusturuldugunu ifade eden Baskan Köse, belirlenen kriterlere uyan isletmelere sertifikalarin verilecegini söyledi.



Köse, “Mor Bayrak Sertifikasi alan esnaflarimiza belediyemiz web sitesinde ve kent rehberi uygulamasinda onlara ücretsiz yer verecegiz. Belediye yayinlarinda 1 yil boyunca ücretsiz reklam hakkina sahip olacaklar. Sehrimizin cografi, tarihi, sosyal kültürel özelliklerini içeren hem yerel hem de ulusal dagitimi yapilacak olan seyahat belgesinde yer alarak görünürlükleri artacak. Sosyal medya uzmanlari ile yapilacak dönemlik turizm faaliyetlerinde yer alacaklar. Sehrimizde düzenlenen festival ve etkinlikler de öncelikle tercih edilecekler” dedi.

Köse, bu programla Safranbolu’da turizmin çok iyi noktalara gelmesini hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA