Ikisu Köprüsü Ramazan Bayrami'na Yetistirilecek

Sinop’un Ayancik ilçesinde 11 Agustos sel felaketinde yikilan Ikisu Köprüsü çalismalarinda sona gelindi. Karayollari 7. Bölge Müdür Yardimcisi Ertugrul Dinç, köprünün Ramazan Bayrami’nda açilmasini hedeflediklerini söyledi.

Ikisu Köprüsü Ramazan Bayrami'na Yetistirilecek
Sinop Il Koordinasyon Kurulu’nun 2022 yili ikinci dönem toplantisi, Vali Erol Karaömeroglu’nun baskanliginda gerçeklestirildi.

Açilista Vali Karaömeroglu yaptigi konusmada 2022 yilinda toplam 198 adet proje üzerinde çalisildigi, bu projelerin 19’unun tamamlandigini söyledi.

Kalan 179 projenin 108’i devam ettigi, 19 projenin ihale asamasinda oldugu, 52 projenin ise çesitli sebeplerden baslanamadigini ifade etti.

Toplanti devaminda kurum amirlerine söz verilmesinin ardindan Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Oktay, Sinop’un 1/25 binlik imar planinin bir kisminin Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nda askida oldugunu, belediyenin yürüttügü 1/5 binlik ve 1/binlik imar planlarinin da 25 Nisanda olagan üstü toplantiya tasimayi hedeflediklerini belirtti.

Mayis meclisinde görüsüldükten sonra haziran ayinin ortalarinda yürürlüge girmeyi hedeflediklerini söyledi.



Köprünün bayrama yetismesi planlaniyor

Ardindan Karayollari 7. Bölge Müdür Yardimcisi Ertugrul Dinç, Vali Karaömeroglu Ikisu Köprüsü’nün durumunu sordu. Köprünün yan yol baglantilariyla ilgili çalismalarin devam ettigini söyledi.

Dinç, “Önümüzdeki hafta zannediyorum ki bayramdan önce orayi açmis olacagiz” dedi.



Cevat Sensoy; “Gülünç duruma geldik”

DSI 7. Bölge Müdür Yardimcisi Miraç Taslak’in sunumunun ardindan Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy, Gerze-Erfelek su hatti için çalismalarin yürümedigini söyledi.

Iki kez ihalenin iptal edildigini, yüklenici firmaya ulasilamadigini söyleyen Sensoy, “Gülünç duruma geldik, pankart astik ‘Gerze susuzluktan kurtuldu diye’ ama çalisma yok” dedi.

DSI Sinop Sube Müdürü Muammer Adanur ise söz alarak, “Müteahhit arkadas isi aldigi zaman belli bir bedele aldi. Bu günki sartlarda boru fiyatlari olsun her sey yukari gitti. O zamanki alacagimiz her seyde 4 kat fark olunca biz bu arkadas bu isi yapamayacak gibi karar verdik. En kötü ihtimalle fesholur. Ondan sonra biz tekrar ihale ederiz. 2023’e kadar biz bunu yetistiririz diye düsünüyorum. Belediye baskanim hakli dogru söylüyor, ama 3 aydir yasanan bir dalgalanma var. Sube olarak da biz bunun takipçisiyiz. En kisa zamanda çözümleyecegiz, imalatlarimiza baslayacagiz” diye konustu.

Il Koordinasyon Kurulu toplantisi, bölge ve il müdürlerince kamu yatirimci kuruluslarinin 2022 yili 2. dönem yatirimlari ile ilgili gerçeklesme durumlari ve 2022 yili yatirimlari hakkinda sunumlar yapildi. Görüs ve önerilerin akabinde toplanti sona erdi.

Il Koordinasyon Kurulu toplantisina, Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Oktay, ilçe kaymakamlari, bölge müdürleri, ilçe belediye baskanlari ile kamu kurum ve kurulus temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA