Edirne'de Hastane Afet Plani Tatbikati Yapildi

Trakya Üniversitesi Hastanesinde, deprem sonrasi kurtarma ve acil durum tahliye tatbikati gerçeklestirildi.

Edirne'de Hastane Afet Plani Tatbikati Yapildi
Trakya Üniversitesi Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi (Hastane) tarafindan, Hastane Afet ve Acil Durum Plani (HAP) çerçevesinde deprem ve diger acil durumlarda yapilacaklar konusunda bir tatbikat düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde gerçeklestirilen tatbikata Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), 112 Acil Servis Ekibi, Trakya Yangin Söndürme, Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amirligi ile Trakya Üniversitesi Hastanesi görevlileri katildi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Bashekimi ve Hastane Afet Plani Baskani Prof. Dr. Abdullah Tas ve Hastane Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafindan koordine edilen tatbikatta, bir deprem ya da afet durumunda yapilmasi gereken müdahalelerin ivedi bir sekilde gerçeklestirilmesi ve afetten etkilenen çalisanlarin güvenli bir bölgeye nakillerinin saglanmasi amaçlandi. Belirli araliklarla hastane çalisanlarinin egitilmesi ve yasanacak bir afet durumuna karsi farkindaligin artirilmasina yönelik düzenlenen tatbikat, Trakya Üniversitesi Hastanesi Halk Sagligi Bölümü ile Patoloji Laboratuvari ve Arsiv birimlerinde gerçeklestirildi.

Senaryo geregi Saros Körfezi civarinda yasanan depremde ilk olarak sarsinti esnasinda tüm çalisanlar mevcut bulunduklari alanda Çök-Kapan-Tutun yöntemini uyguladilar. Güvenlik personelleri, çalisanlar ile hasta ve hasta yakinlarinin panige kapilmamalari için duyurular yaptilar. Halk Sagligi Bölümü ile Arsiv çalisanlarinin tahliyesi sonrasi AFAD ekipleri tarafindan Patoloji Laboratuvari’nda kimyasal sizinti ihtimaline karsi ölçüm yapildi ve bina içerisinde kalan çalisanlari kurtarma operasyonu baslatildi. UMKE, AFAD ve Trakya Üniversitesi Hastanesi Kurtarma ekipleri tarafindan basariyla gerçeklestirilen tahliye operasyonlari sonrasi afetten etkilenen çalisanlara hastane bahçesinde kurulan saglik çadirlarinda saglik ekipleri tarafindan müdahaleler yapildi.

Meydana gelecek bir deprem ihtimalinde olumsuzluklara karsi gerçeklestirilecek kurtarma ve tahliye çalismalarinin canlandirildigi tatbikat, tüm birimlerden raporlar taleplerinin ardindan son durum degerlendirmesi yapilarak son buldu.
Kaynak: İHA