Dereli Belediye Baskani Senlikoglu Açiklamasi 'Alinan Tedbirler Afeti Önledi'

Giresun’da Aksu Deresi’nin debisinin yükselmesiyle korku ve panik yasanan Dereli ilçesinde alinan tedbirler nedeniyle dün gece bir facianin yasanmadigi belirtildi.

Dereli Belediye Baskani Senlikoglu Açiklamasi 'Alinan Tedbirler Afeti Önledi'
Hizli eriyen kar sulari ve yagan yagmurla birlikte Dereli ilçesi içerisinden geçen Aksu Deresi’nin debisinin yükseldigini ve ilçe merkezindeki yolda çökmeye neden oldugunu belirten Dereli Belediye Baskani Kazim Zeki Senlikoglu, alinan tedbirler ile yeni bir felaketin önüne geçildigini söyledi.

Senlikoglu, “Dün dere sularinin yükseldigini görünce genis çapli tedbir ve önlemler alarak vatandaslari da duyarli olmasi yönünde uyardik. Gerek belediyemizin gerekse, DSI’nin is makinalari gece boyunca teyakkuzdaydi. Yer yer küçük çapli heyelanlar yasansa da önemli bir olumsuzluk söz konusu degil. Sadece ilçe merkezimizde tarihi kemer köprü ile Ulu Camiinin bulundugu arada bir çökme meydana geldi. Burada tarihi kemer köprü nedeniyle yeterince bir çalisma yapilamamisti. Buranin disinda ilçe merkezimizde de bir olumsuzluk söz konusu degil. Bir kez daha görüldü ki derenin istinat duvarlarinin yükseltilmesi ve diger tedbirler yerinde olmustur. Ayrica ifade etmek gerekir ki su an deredeki su seviyesi 2020 yilinda yasanan sel sularindan daha da yüksek. Bizler tedbirimizi almayi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA