Bu Fotograflar Dün Çekildi Açiklamasi Iki Insan Boyu Kar

Bayburt-Trabzon arasinda kar nedeniyle yilin yaklasik 5 ayi ulasima kapali olan karayolu ile yayla yollarinda karla mücadele çalismalari sürdürülüyor. Güzergahlarin bazi kesimlerinde kar kalinligi 6 metreyi buluyor.

Bu Fotograflar Dün Çekildi Açiklamasi Iki Insan Boyu Kar
Trafik yogunlugunun azligi ve kar yagisi nedeniyle sonbahar ve ilkbahar arasinda yaklasik 5 ay süreyle ulasima kapali tutulan Soganli Dagi güzergahindaki yolda aralikli karla mücadele çalismalari sürüyor.

Ekipler, Bayburt-Trabzon arasinda 3 bin 500 metre yükseklikteki bölgede kar kalinliginin yer yer 6 metreyi buldugu yollarda ulasimi yeniden saglamak için is makineleriyle çalismalarini yürütüyor.

Karla mücadele ekibi, baglanti yollarinin yani sira kisin yogun kar nedeniyle ulasima kapanan yaylalara da vatandaslarin ulasabilmesi için bölgede çalisma sürdürüyor.

Yaz aylarinda özellikle doga tutkunlarinin ugrak yeri olan Soganli Daglarinin dik yamaçlari arasindaki Aygir Gölü, Balikli Göl, Dipsiz Göl, Ikiz Göller, Kara Göl, Sariçiçek Gölü ile Pirömer Gölü’nün yer aldigi güzergahta ekipler Haziran ayina kadar karla mücadele çalismasi gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA