'Bilgisayar Programcisi Bütün Yazilim Dillerini Bilmeli'

Bilgisayar programcisi Selçuk Keles, teknoloji çaginda bilgisayar programciliginin önemli bir yerinin oldugunu belirterek programcinin bütün yazilim dillerini bilmesini ve bunu da gerektigi yerlerde kullanmasi gerektigini söyledi.

'Bilgisayar Programcisi Bütün Yazilim Dillerini Bilmeli'
Önemli çalismalara imza atan bilgisayar programcisi Selçuk Keles, teknoloji çaginin yeni bir dönemece girdigini ve bilgisayar programciliginin da bu dönemeçte önemli bir yerinin oldugunu kaydetti.

Günümüzün gözde meslegi haline gelen bilgisayar programciligina özellikle gençlerin yogun ilgi gösterdigini aktaran Keles, her meslekte oldugu gibi bilgisayar programciliginda da deneyimin önemli oldugunu vurguladi. Meslegin kazanç olarak önemli bir getirisinin oldugunu ifade eden Keles, bu alana yeni yönelen kisilerin düzenli çalisma ile meslegin gerekliliklerini bulundurmalari gerektigini söyledi.

Programcilarin kod yazarken hakim olduklari yazilim dilini kullanmayi seçtiklerini kaydeden Keles, “Ama bir programci bütün yazilim dillerini bilmeli ve gerektigi yerlerde uygulamalidir. Farkli dilleri etkin bir sekilde kullanirsak basariya ulasabiliriz. Ilk zamanlarda çok fazla program dile yoktu, bu sonradan artmaya basladi.

Yazilimcinin her çikan program diline hakim olmasi gerekmektedir. Genç ve dinamik nesil bu alana yönelmeye basladi.

Eskiyle simdiki nesil arasinda tatli bir rekabet ortami olusmaya basladi.

Bunun meslegin yeni bir ivme kazanmasi noktasinda önemli” dedi.

Kaynak: İHA