20 Ay Önce Sel Afeti Yasayan Dereli'de Su Seviyesi Yükselen Dere Panige Neden Oldu

Giresun’da eriyen kar sulari ve yüksek kesimlerde etkili olan yagis Aksu Deresi’nin su seviyesini yükseltince 20 ay önce sel afeti yasanan Dereli ilçesinde sehir içi yan yolu çöktü, vatandaslar gece korku ve panik yasadi.

20 Ay Önce Sel Afeti Yasayan Dereli'de Su Seviyesi Yükselen Dere Panige Neden Oldu
Giresun’da 22 Agustos 2020 tarihinde yasanan sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçesinde ilçe merkezinin içinden geçen Aksu Deresinin debisinin yükselmesi panige neden oldu. Dere sularinin yükselmesi sonrasi sehir içi yan yolda Ulucamii mevkiinde yolda çökme meydana geldi, tarihi köprünün bir ayagini tutan bölümdeki topraklar dere sularina kapildi.

Önceki yil yasanan sel afetinin izlerinin yeni yeni silindigi ilçe merkezinde dün gece büyük bir korku ve panik yasandigini belirten ilçe sakinlerinden Ali Albakar, “Su anki sel sulari önceki yildan çok daha fazla ancak alinan tedbirler sonucu olsa gerek ki büyük bir afet yasanmadi. Buna ragmen gece boyunca bir endise ve kaygi içerisindeydik. Sabahi zor ettik. Allah’tan bir olumsuzluk meydana gelmedi. Bu yil kar yagisi fazla oldu karin bir anda erimesi ve yaylalardaki yagmur nedeniyle böyle bir sel olustugunu saniyoruz” dedi.

Ilçe esnafindan Ali Karakaya ise “Akkaya deresinin debisi yükselirken, geçen yillarda sel afetine neden olan Akkaya deresinde ise sel olmadi bu da büyük bir afetin önün geçti. Suan bir korku endisemiz yok ama yine de önceki yil yasanan afetin ardindan panik yasayanlar oldu” diye konustu.

Öte yandan sehir içi yan yolda meydana gelen çökme nedeniyle yol ulasima kapatilarak genis çapli önlemler alindi.
Kaynak: İHA