Mardin'de Ögrencilere 7 Milyon 652 Bin TL Burs Verildi

Mardin Büyüksehir Belediyesi burs almak için basvuru yapan 10 bin 620 ögrenciden 7 bin 652’sine biner liralik yardim yapildi.

Mardin'de Ögrencilere 7 Milyon 652 Bin TL Burs Verildi
Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan subat ayi itibariyle Mardin’de üniversite kazanan ögrencilere burs verilmesi planlanmisti. Kentte üniversite kazanan ögrenciler, Mardin Büyüksehir Belediyesi sitesi üzerinden veya Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi’na basvuru yapan 10 bin 620 ögrenciden 7 bin 652’sine biner liralik olacak sekilde toplamda 7 milyon 652 bin TL yardim yapildi. Bugünün ve yarinin güçlü Türkiye’sini ve Mardin’ini ihya ve insa etme gayretiyle gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalistiklarini dile getiren Vali Demirtas, “Gerek valilik gerekse Büyüksehir Belediyesi olarak Mardinli hemserilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha müreffeh bir Mardin hayalini gerçeklestirmek için var gücümüzle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hamdolsun, bu çalismalarimizin karsiligini Mardin sokaklarina, caddelerine çiktigimizda, ilçelerimizi ziyaret ettigimizde hemserilerimizin bizlere gösterdigi teveccüh ve tebessümle aliyoruz. Gördügümüz bu karsilikla azmimizi, sevkimizi ve gayretimizi yeniliyor; yeni proje ve çalismalara bismillah diyoruz. Bu yil 31 Ocak tarihinde baslattigimiz örgün egitim gören üniversite ögrencilerimizin ailelerine yönelik nakdi yardim kampanyasi da bu çalismalarimizdan biridir” dedi.



“10 bin 620 basvurudan 7652’si olumlu sonuçlanarak toplamda 7 milyon 652 bin TL nakdi yardim yapildi”

Bu yardim kampanyasina 10.620 basvuru aldik ve yaptigimiz tetkikler neticesinde bu basvurulardan 7 bin 652’sini olumlu sonuçlandirdiklarini bildiren Vali Demirtas, “Basvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi ögrencilerimizin ailelerinin hesaplarina 29 Mart tarihinden itibaren 1 bin TL para yardimlarini yatirdik. Böylelikle, Büyüksehir Belediyemizce toplamda 7 milyon 652 bin TL nakdi yardim yapilmistir. Gençlerimize ve ailelerine hayirli olsun.

Evlatlarimizin donanimli hale gelmesi amaciyla Büyüksehir Belediyemizin imkânlari dâhilinde egitim destegi yardimlarimizi sürdürecegiz. Gençlerimizin daha ferah, daha modern ortamlarda istikbale hazirlanmasi için egitim yatirimlarimizi da bir bir hayata geçirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA