Sehit Nusret Bey'in Biyografisinin Oldugu Levha Adini Tasiyan Parka Yerlestirildi

1914-1917 yillari arasinda Bayburt Kaymakamligi yapan ve Ermeni tehciri sonrasi iftiralara maruz kalarak Ingilizlerin etkisiyle 1920 yilinda Istanbul’da idam edilen Sehit Nusret Bey’in biyografisinin ve fotografinin yer aldigi levha Bayburt Belediyesi tarafindan adini tasiyan parka yerlestirildi.

Sehit Nusret Bey'in Biyografisinin Oldugu Levha Adini Tasiyan Parka Yerlestirildi
Bayburt halkina 1930’lu yillardan beri hizmet veren ve belediye tarafindan 2020 yilinda her seyiyle yeni bastan yapilarak adina yakisir bir hale getirilen Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sehit Nusret Parki‘na adini tasidigi sehit kaymakamin biyografisi ve fotografinin yer aldigi levha monte edildi.

Parkin yapilmasindan bu tarafa bir ilk olan levhanin yerine konulmasinin ardindan açiklamalarda bulunan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, ”Her zaman ifade ettigimiz bir sey var Bayburt halki kendisine hizmet edenleri asla unutmaz ve ahde vefasini her zaman gösterir. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve çok uzun yillardir halkimizin faydalandigi Bayburt Kaymakamimiz Sehit Nusret Bey’in adini tasiyan park bunun bir ifadesidir. Ermeni tehciri döneminde Bayburt Kaymakami olan ve tehcirin ardindan Ermenilerin iftiralari ve Ingilizlerin yönlendirmeleriyle maalesef haksiz yere idam edilmis daha sonra Ankara’da Mustafa Kemal Pasa baskanligindaki TBMM tarafindan 25 Aralik 1921 tarihinde iade-i itibarla “Milli Sehit” ilân edilmistir. Bizde Bayburt Belediyesi olarak yaptigimiz çalismayla 2020 yilinda bu parkimizi her seyiyle yeni bastan yaparak adina yakisir bir hale getirip vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Tek eksigimiz vardi oda Sehit Kaymakamimizin kim oldugunu vatandaslarimiza anlatan bir levhamizdi onu da yerine yerlestirdik. Insallah bu önemli sahsiyetimizin gelecek nesillere aktarilmasina yardimci olacak.” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA