Ögretim Üyesi Adem Palabiyik Açiklamasi 'HDP Ve Ihsan Eliaçik, Bölge Gençlerini Deizme Ve Ateizme Sürüklüyor'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabiyik, HDP’nin ve Ihsan Eliaçik’in din ile alakali söylemlerinin bölge gençlerini olumsuz etkiledigini söyleyerek, “HDP ve Ihsan Eliaçik, bölge gençlerini deizme ve ateizme sürüklüyor” dedi.

Ögretim Üyesi Adem Palabiyik Açiklamasi 'HDP Ve Ihsan Eliaçik, Bölge Gençlerini Deizme Ve Ateizme Sürüklüyor'
Doç. Dr. Adem Palabiyik, gündeme iliskin IHA’ya yaptigi açiklamada, bölgede HDP ve Ihsan Eliaçik gibi isimler ve yapilar tarafindan din konusunda özellikle izlenen yanlis politikalar sebebiyle gençlerin kaybedildigini ifade etti.

Palabiyik, “Maalesef, bölgedeki bazi yapilar ve isimler, Islam dini ile alakali çok hatali söylemler dile getiriyor. Dinimizin temel ögeleri belirlidir ve din sosyolojisi açidan Islam dini, Allah’in varligini kabul ile birlikte Hazreti Muhammed’in son peygamber oldugunu ve diger bilesenleri de kapsayan bir nitelige sahiptir. Islam dininin mensuplari olan Müslümanlar sadece Allah’in varligini kabul etmez, ayni zamanda peygamberleri, melekleri, ahireti, kazayi ve kaderi de kabul ederler. Bunlar nastir, Islam dininin Amentü’südür. Peygambersiz bir din olmaz, olamaz. Fakat özellikle HDP’de din adina konusanlar ve Ihsan Eliaçik gibi isimler bu konuyu çarpitmaktadir. Kendilerine sosyalist Islamcilar ismini yakistiran bir yapi, bölgede Islam dinini tahrip etmeye basladi.

HDP de, demokratik Islam kavrami ile gençleri zehirlemeye çalisiyor. Demokratik Islam Kongresi’nden sonra çikarilan fetvalara aldanan Kürt gençlerinin çogu namazi terk etmistir. Hatta Kur’an ayetleri disinda diger dini kaynaklari (hadis, sünnet, vb.) geçerli olarak kabul etmemeye baslamislardir. Böylelikle amaç önce peygamberi, vahyi ve diger ögeleri unutturmak, yani gençleri deizme sürüklemek sonra da Islam dinini tamamen hafizalardan silmektir. Gençlerin ateist olmasi hem HDP’nin hem de Ihsan Eliaçik gibi isimlerin isine gelecektir. Çünkü zehirlenen düsünceleri yönlendirmek daha kolay olacaktir. Özellikle bölgede etkin olarak gücünü koruyan medreselerin bir an önce gençler ile ilgilenmesi, bunlarin yaninda dernek ve vakiflarin daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Peygambersiz Islam, günümüzün en büyük tehlikesidir” diye konustu

“Bazi ilahiyatçilarin sözleri HDP’nin tavri ile örtüsüyor”

Özellikle bölge üniversitelerindeki ilahiyat fakültelerinde görev yapan bazi isimlerin söylemlerinin HDP ile örtüstügünü sözlerine ekleyen Palabiyik, “Kimseyi zan altinda elbette birakmak istemem ama bölgedeki ögrenciler inanilmaz anlamda etkin bir iletisim agina sahip. Özellikle HDP’nin, Islam karsitligini asikâr hale getirmesi ile birlikte neredeyse hiçbir akademisyen Islam konusunda çaba sergilemiyor. Bölgede akademisyen olmak sadece ders vermek anlamina gelmez. Mesela ilahiyatçilar artik Islami yayinevlerinden kitap alimi yapmamaya basladi, daha çok sola yakin yayinevlerini tercih ediyorlar. Ögrencileri PKK’nin ideolojisinden uzak tutmak da akademisyenlerin en önemli görevleri arasinda yer almalidir. Mesela su an HDP, yönlendirdigi gençlerin ilahiyat fakültelerine yerlesmesini istiyor. Çünkü ilahiyat fakültelerinde ögretmen olarak atanma sayisi oldukça fazla, yani is garantisi var ve Islam dinini tahrip edebilecek bir baslangiç da ancak bu sekilde ilerleyebilir. PKK ve HDP, yillardir Islam ile mücadele ediyor fakat hiçbir zaman zafer elde edemedi, insallah edemeyecek de. Lakin, izledikleri yöntem çok tehlikeli görünüyor. HDP’nin tek amaci yönlendirebilecegi peygambersiz ve vahiysiz bir Islam olusturmaktir. Böylece akil ile koordine edilebilen seküler Islam projesi hiz kazanabilir. Özellikle devletten intikam almaya yemin etmis sol ile birlikte Kürt gençlerinin yasam ritüelleri HDP tarafindan belirlenmeye çalisiliyor. Yine benzer kiskirtici tutumlar Eliaçik’in ‘Hükümete karsiyiz ama devletimizin, ordumuzun yanindayiz diyen saskinlar, hükümet, devlet, ordu hepsi bir oldu; tek adam oldu. Ati alan Üsküdar’i geçti, Üsküdar’da sabah oldu’ twitinde de kendini ortaya koymustur. Yine ayni isim ‘Kanton Savunmasini’ gündeme getirmistir. HDP özellikle bazi ilahiyatçilardan buldugu kirli yüz ile Kürt gençlerini PKK’ya kazandirmaya çalistirmaktadir. PKK ugruna ölmeyi sehit sayan bir zihniyetin, bir an önce bölgeden sökülüp atilmasi gerekmektedir. PKK’nin zemin kaybetmesinin ardindan HDP izledigi yöntemi degistirmis ve Kürt gençlerinin ideolojik olarak çökerterek, PKK’ya kazandirmayi tercih etmistir. Buna asla ve asla izin verilmemelidir. Özellikle de bölgedeki seküler bir dil kullanan ilahiyatçilarin daha çok dikkatli olmasi ve HDP’ye hizmet edecek tavirlardan kaçinmasi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA