Market Market Dolasan Gizemli Hayirseverler Veresiye Borçlarini Ödedi

Karabük’te market market dolasan hayirsever, ihtiyaç sahibi kisilerin binlerce liralik borcunu ödedi.

Market Market Dolasan Gizemli Hayirseverler Veresiye Borçlarini Ödedi
Karabük’te bir hayirsever Ramazan ayi dolayisiyla Kayabasi Mahallesinde bulunan marketleri tek tek gezerek ihtiyaç sahibi vatandaslarin borçlarini ödedi.

Isminin bilinmesini istemeyen hayirseverler, mahallede bulunan marketleri tek tek gezerek durumu iyi olmayan ailelerin veresiye defterindeki borçlarini ödeyerek defterleri aldigi ögrenildi.

Hayirseverin ugradigi market sahiplerinden Ali Osman Aksu, “ Sabah bir arkadas geldi. Veresiye müsterimiz olup olmadigini sordu. Bizde oldugunu söyleyince defteri tek tek hesapladi. 20 yildir bu mahallede market isletiyorum. Yillardir ödenmeyen borçlar vardi” dedi.

Bir baska market sahibi Salih Öztürk ise, sabah saatlerinde bir kisinin gelerek veresiye defterini hesaplayarak ne kadar borç varsa kapattigini söyledi.



Öztürk, camlara veresiye borçlarin silindigi yönündeki yaziyi görenlerin sevindigini de kaydederek, “ Mutlu olan var, bir gün önce hesabini ödeyenler de keske ödemeseydim diyenlerde var. Ödemeyip te borcu silinenler daha mutlu. Sonuçta hayir isi” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Agan isimli market isletmecisi ise, “ Ramazan dolayisiyla durumu iyi olan hayirseverler, geliyor bakkal da borcu olanlarin veresiyesini kapatiyor. Allah hayirlarini kabul etsin. Bizim içinde iyi oldu ve elimize toplu para geçti. Uzun süredir alamadigimiz veresiyeler vardi, onlari almis olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA