Karbon Ayak Iziyle Çevre Kirliligine Dikkat Çektiler

Afyonkarahisar Mecidiye Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri, gerçeklestirdikleri etkinlikte yere çöplerden olusan karbon ayak yaparak, çevre kirliligine ve havaya salgilanan karbondioksite dikkat çekti.

Karbon Ayak Iziyle Çevre Kirliligine Dikkat Çektiler
Afyonkarahisar’da Mecidiye Imam Hatip Ortaokulu Müdür Yardimcisi Yasin Kaplan tarafindan yürütülen proje ile 5 ögrenci, kentte bulunan Park Afyon AVM’de bir etkinlik gerçeklestirdi. Ögrenciler AVM’nin giris kisminda yere çöplerden olusan karbon ayak yaparak, daha önceden hazirladiklari ve üzerinde e-Twinning projesi ve karbon ayagi anlatan brosürleri vatandaslara dagitarak bilgilendirme yapti. Müdür Yardimcisi Yasin Kaplan yaptigi açiklamada, e-Twinning projesini üç aydir yürüttüklerini ifade ederek söyle konustu:

“Bu projemizde Türkiye’den 5, Slovakia’dan 2, litvanya’dan 1 okullarimiz var. Projemizin bu ayki faaliyeti karbon ayak izi olarak belirlendi. Diger ortak okullarimizda sehir merkezlerinde, meydanlarda ya da AVM’lerde yaptiklari bu faaliyetle vatandaslara karbon ayak izini anlatarak farkindalik olusturmaya çalisiyor. Ögrencilerimizle beraber vatandaslara brosürler dagitip sözlü olarak karbon ayak izini ne oldugunu, çevre ile ilgili tehlikeleri yasanabilecek sorunlarla ilgili bilgi veriyoruz.

Öte yandan etkinlige katilan ögrencilerde projede yer almaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA