CHP Il Baskani Dogan Açiklamasi 'Tarihi Binalarimiza Sahip Çikalim. Birilerinin Erzincan'i Yok Etmesine Izin Vermeyelim'

CHP Erzincan Il Baskani Ayhan Dogan, kentteki eski yapitlardan birisi olan 13 Subat Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankasi olarak kullanilan binanin ve bulundugu alanin Erzincan Binali Yildirim Üniversitesine peskes çekildigini ileri sürerek, “Tarihi binalarimiza sahip çikalim. Birilerinin Erzincan’i yok etmesine izin vermeyelim” dedi.

CHP Il Baskani Dogan Açiklamasi 'Tarihi Binalarimiza Sahip Çikalim. Birilerinin Erzincan'i Yok Etmesine Izin Vermeyelim'
Konuya iliskin tüm Erzincanlilari 22 Nisan 2022 Cuma günü saat 14.00’da 13 Subat Caddesi üzerinde bulunan alana yikimi engel olmak için davette bulunan CHP Erzincan Il Baskani Ayhan Dogan, “Erzincan’in tarihi degerlerinden birisi olan Ziraat Bankasi altinda olan bu bina. Bugüne kadar Erzincan’da var olan binalardan bir gar binasi depremden sonra, eski belediye binasi birde Ziraat Bankasi bu burasi kaldi. Ama mevcut yönetim bunlari tek tek yok etmeye devam ediyor. Erzincan halkida uyuyor. Buradan Erzincan halkina bir duyurumuz var. Degerlerimize sahip çikalim, tarihi binalarimiza sahip çikalim. Birilerinin Erzincan’i yok etmesine izin vermeyelim” dedi.



“Erzincan Binali Yildirim Üniversitesine peskes çekildi”

Kentin senelerdir dokusunu gösteren bir binanin Erzincan Binali Yildirim Üniversitesine peskes çekildigini kaydeden Dogan, “Ne yazik ki bu yer birkaç zaman öncesinden parsel parsel önce hazineye oradan da Erzincan Binali Yildirim Üniversitesine peskes çekildi ve bu bina birkaç gün sonra Erzincanlilar sahip çikmazsa yikilmakla yüz yüce kalacak. Ben buradan tüm Erzincanlilara duyuruda bulunmak istiyorum. Cuma günü saat 14. 00’da buraya tüm Erzincanlilari bekliyorum. Bu binanin yikilmamasi için Erzincan’in dokusunun bozulmamasi için buraya bekliyorum ve bu binayi yiktirmamak için ne gerekiyorsa yapacagiz. Uyan Erzincan halki, tarihi degerlerine sahip çik.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA