Bayram, Boru Hirsizlarina Karsi Çiftçileri Uyardi

Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, son günlerde yagmurlama borusu hirsizliginin arttigini söyleyerek, çiftçileri uyardi.

Bayram, Boru Hirsizlarina Karsi Çiftçileri Uyardi
Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram, Suduragi beldesi ile Kilbasan köylerinde çiftçilerin tarimsal sulama sistemleri ve yagmurlama borularinin çalindigini belirterek, “Karaman’da sulama sezonunun baslamasi nedeniyle çalismalarina start veren çiftçilerimizin yagmurlama borulari çalinmaya basladi.

Çiftçilerimiz kisinda trafo yagi ve kablolarinin çalinmasindan magduriyet yasadilar. Üreticilerimiz ve vatandaslarimiz süpheli gördükleri araç ve kisileri kolluk kuvvetlerine bildirmelerini rica ediyoruz. Üreticilerimizin hirsizlara karsi daha dikkatli olmalarini ve gereken önlemlerini almalarini istiyoruz. Karaman Il Jandarma Komutanligimiz ve Il Emniyet Müdürlügümüz tarafindan hirsizlik olaylarina karsi gerekli önlemler alarak sorusturmalar baslatilmistir. Geçtigimiz aylarda birçok hirsizlik olayini aydinlatan kolluk güçlerimiz en kisa zaman dilimi içerisinde çiftçimizin magduriyetlerini sonlandiracagina inancimiz sonsuzdur" dedi.

Kaynak: İHA