Afyonkarahisar'da 215 Çeyrek Altinin Dolandirildigini Iddia Eden Kadin Yardim Istiyor

Afyonkarahisar’da 2017 yilinda bir kuyumcu esnafi tarafindan toptancisindan düsük fiyattan altin alacagi vaadiyle 215 çeyrek altinin dolandirildigini iddia eden kadin, kuyumcu ile mahkemede uzlasmasina ragmen 5 yildir ne altin ne de parasini alabildi. Elindeki senet ve uzlasma evraklarini imkansizliklardan dolayi icraya veremeyen kadin kendisine yardim edilmesini istiyor.

Afyonkarahisar'da 215 Çeyrek Altinin Dolandirildigini Iddia Eden Kadin Yardim Istiyor
Afyonkarahisar kent merkezinde yasayan Ayse Arik (51), 2017 yilinda kuyumcu esnafi Ahmet B.’ye o dönem mevcut fiyattan 3-4 TL düsük fiyata altin almasi için 60 bin TL verdi. Arik’in iddiasina göre, A. B., kendisinden 2 günlügüne 60 bin TL’yi aldigini ve toptancisindan altin aldiktan sonra parasini kendisine iade edecegini söyledi.

Ancak birkaç gün sonra Ahmet B.’nin parasini vermedigini söyleyen Arik, “Kuyumcu esnafi Ahmet B.’nin dükkanina gittim. Bana ‘sana indirimli altin vereyim, iki gün sonra toptancim gelecek, paran nakit ise onun için veriyorum. Benim nakit paraya ihtiyacim var, altin iki gün sende dursa ne olur bende dursa ne olur. Ben güvenilir 50 yillik esnafim’ dedi.

Ben de kendisine 60 bin TL verdim. Aradan geçen süre içerisinde sürekli gelip gittim ancak parami alamadim. Sonra ben ‘benim dügünüm olacak, eksikliklerimi tamamlayacagim’ dedim. O da bana ‘sen bos ver, seni ben zengin bir kocaya vereyim, parani da çalistirayim’ dedi.

Sonra beni taciz etti, küfür etti. ‘Seni öldürürüm, kimse de bilemez ve anlayamaz’ dedi.

Ben de korktum” dedi.



“Dolandirildiktan sonra hayatim çok zora girdi”

Olayin ardindan Ahmet B., ile yasanan bir tartismadan dolayi mahkemelik olan ve 10 gün darp raporu almasina ragmen kendisinin ceza aldigini söyleyen Arik, sonrasinda ise Ahmet B., ile mahkemede uzlastigini ve kendisine belli araliklarla 215 altin ve bir takim elbise verecegini taahhüt ettigini ancak onu da yerine getirmedigini söyledi.

Arik, elindeki senet ve uzlasma evraklari üzerinden maddi imkansizliklardan dolayi dava açamadigini ifade ederek, “Ben gariban bir vatandasim. Kendi ayaklarimin üzerinde namusumla yasamaya çalisiyorum. Dolandirildigim birikimleri yapmak için hayatimdan ödün verdim, her seyden oldum. Dolandirildiktan sonra hayatim çok zora girdi, evimin hali belli. Yatalak bir annem var ona da bakiyorum. Elimde senetlerim var, ama bu senetleri mahkemeye vermek için bayagi bir masraf gidiyor ve o giderleri karsilayacak gücüm yok. Yetkililerden Allah rizasi için bana yardim edilmesini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA