Ramazan Ayinin Aranan Tatlisi 'Cennet Çamuru'

Fistik ve kaymagin ayni lezzette bulustugu cennet çamuru, Kilis’te Ramazan ayinda en çok tüketilen tatlilarin basinda geliyor.

Ramazan Ayinin Aranan Tatlisi 'Cennet Çamuru'
Tescillenen Kilis’e özgü cennet çamuru tatlisi, lezzetiyle Türkiye’nin en çok begenilen tatlilari arasinda yer aliyor. Ramazan ayinda ise iftar sofralarinin aranilan tatlisi oluyor. Cennet çamuru ve kaymakli kirma künefe isimleriyle bilinen tatli, tescil edilerek cografi isaret de aldi. Ramazan ayinda yogun mesai yapan tatli ustalarinin özenle hazirladigi cennet çamuru sadece Kilis ve bölgeden degil Türkiye’nin her tarafindan yogun talep aliyor.

Baklavaci Erdinç Toprak, "Kilis yöresine ait tescilli bir tatlilidir. Yilin her mevsiminde tüketiliyor. Ramazan’da islerimiz artti. Kirma künefeyle yapiliyor, içerisine tereyag, toz ve sivi seker, pudra sekeri konuyor. Il disina da hizli kargo ile soklayarak gönderiyoruz. Cennet çamurunun kilosu 120 TL’den satiyoruz” dedi.



Cennet çamuru tatlisinin hazirlanisi

Çig kadayifin yagla yumusatildiktan sonra ocaktaki tepsiye yerlestirilerek isitiliyor. Daha sonra tepsiye toz seker ilave edildikten sonra yaklasik 20 dakika pisirildikten sonra hafif karistirarak serbet ve bol fistik dökülüyor. Üzerine tarçin ve kaymak koyduktan sonra fistik ekleyerek servise hazir hale getiriliyor. Cennet çamuru tatlisinda bol fistik, tereyag, toz ve sivi seker, pudra sekeri ve tarçin kullaniliyor.
Kaynak: İHA