Bakan Varank Açiklamasi 'Böyle Hayirsiz Bir Masadan Türkiye Için Elbette Hayir Çikmaz'

Parlamenter sistem çalismasi için bir araya gelen 6 muhalefet partisini elestiren Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Kaç kisilik belli olmayan masalarda Recep Tayyip Erdogan gitsin de ne olursa olsun ittifakini kurmaya çalisiyorlar. Böyle hayirsiz bir masadan Türkiye için elbette hayir çikmaz. Biz birileri gibi ne oldugu belirsiz masalar kurmuyoruz. Milletimizle beraber gönül masalari kuruyoruz” dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Böyle Hayirsiz Bir Masadan Türkiye Için Elbette Hayir Çikmaz'
Yozgat’ta Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programina katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye’nin sanayiden enerjiye, savunmadan dis politikaya kadar birçok alanda milli politikalar gelistirerek yoluna kararlilikla devam ettigini söyledi.

Bakan Varank, “Tam bagimsiz Türkiye yolunda verdigimiz bu mücadelenin en yakin sahidi yine Yozgatli kardeslerimizdir. Dogu Akdeniz’den Irak’a, Suriye’den Karabag’a kadar elde ettigimiz basarilarin ne anlama geldigini bu ülke için neler ifade ettigini en iyi Yozgatli kardeslerimiz bilir. Türkiye’nin bölgesinde yürüttügü bagimsiz politikalara karsi adimini atarken artik herkes iki kere düsünüyor. Yetmiyor, Türkiye’yi küresel krizlerde kilit ülke olarak görüyorlar. Türkiye-Ukrayna savasinda nasil kilit yol oynadigini tüm dünya gördü ve takdir etti. Artik eskisi gibi talimat alan Türkiye yok. Oyun kuran ve gerektiginde kendi göbegini kendi kesen bir Türkiye var. Recep Tayyip Erdogan liderliginde güçlü bir Türkiye var. Artik baska ülkelerden savunma sanayi ürünleri bekleyen Türkiye yok. Ürettigi insansiz hava araçlariyla tüm dünyaya nam salan bir Türkiye var. TOGG’u, milli muhalif uçagi, atak helikopterini ve adini sayamadigim nice atilimlari hayata geçiren güçlü bir Türkiye var” dedi.

Bakan Varank, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz bunlarla ugrasirken bu ülkede digerleri ne yapiyor, bazilari neleri hayata geçirmeye çalisiyor. Kaç kisilik belli olmayan masalarda Recep Tayyip Erdogan gitsin de ne olursa olsun ittifakini kurmaya çalisiyorlar. Ülkenin gelecegine, Yozgat’in yarinlarina yönelik söyledikleri, teklif ettikleri tek bir söz yok. Önce masanin seklini tartistilar. Sonra oturma düzenini tartistilar, sonra da nasil oturacaklarini, isim sirasina göre mi yas sirasina göre mi onu tartistilar. Peki bu sistemle cumhurbaskanini kim seçecek, halk mi seçecek meclis mi seçecek dedigimizde aday kim olacak dedigimizde biz daha onu tartismadik diyorlar. Böyle hayirsiz bir masadan Türkiye için elbette hayir çikmaz. Iste biz birileri gibi ne oldugu belirsiz masalar kurmuyoruz. Bugün burada oldugu gibi milletimizle beraber gönül masalari kuruyoruz. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da milletimizle beraber yol yürümeye devam edecegiz. Allah’in izni ve milletimizin takdiriyle ülkemizi üretim ve yatirimda çok daha ilerilere tasiyacak ve yeni atilimlari bu ülkeye hep birlikte kazandiracagiz.”
Kaynak: İHA