Oktay Açiklamasi 'Her Türlü Ayrimciligi Ve Dini Nefreti Reddediyor, Saldirilari Siddetle Kiniyorum'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Kanada’nin Toronto kentinde teravih namazindan çikanlara gerçeklestirilen silahli saldiriyi kinayarak, “Hosgörünün dünyadaki merkezi, Hazreti Mevlana’nin sehri Konya’dan sesleniyor, her türlü ayrimciligi ve dini nefreti reddediyor, saldirilari siddetle kiniyorum. Saldirinin faillerinin bir an önce adalet önünde hesap verecegine olan inancimizi güçlü tutmak istiyorum” dedi.

Oktay Açiklamasi 'Her Türlü Ayrimciligi Ve Dini Nefreti Reddediyor, Saldirilari Siddetle Kiniyorum'


Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, çesitli ziyaretler için Konya’ya geldi. Ilk olarak Konya Valiligini ziyaret eden Fuat Oktay, Vali Vahdettin Özkan’dan il genelinde yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi. Valilik Seref Defterini imzalayan Oktay daha sonra Tantavi Kültür Merkezi’nde gençlerle iftar programinda bulustu. Oktay iftarin ardindan açiklamalarda bulundu. Kanada’nin Toronto kentinde teravih namazindan çikanlara yapilan silahli saldiriyi kinayarak sözlerine baslayan Oktay, “Ne yazik ki mübarek Ramazan ayinda ibadet eden Filistinli kardeslerimizi hedef alan siddetin yüreklerimize saldigi aci henüz dinmeden, bugün de Kanada’nin Toronto kentinde teravih namazindan çikan Müslümanlara saldirildigi ve 5 kisinin yaralandigi haberini aldik. Hosgörünün dünyadaki merkezi, Hazreti Mevlana’nin sehri Konya’dan sesleniyor, her türlü ayrimciligi ve dini nefreti reddediyor, saldirilari siddetle kiniyorum. Saldirinin faillerinin bir an önce adalet önünde hesap verecegine olan inancimizi güçlü tutmak istiyorum” dedi.



Konya’ya her geldiklerinde tarihin görkemi, doganin güzelligi ve Konyalilarin alicenapligiyla karsilastiklarini ifade eden Oktay, “Binlerce yillik Türk Islam tarihinin sahidi Konya, bugün de ülkemizin kalbinin attigi önemli bir cazibe merkezidir. Üniversiteleriyle, sanayisi, turizmi ve tarimsal üretimiyle Anadolu’nun göz bebegidir. Sizler gibi Konya’da, Konya ruhuyla yetisen gençlerimiz inaniyorum ki hem Konya’yi hem de ülkemizi çok daha yükseltecek, çitayi çok daha ilerilere tasiyacaktir. Kadim bir medeniyet ve tarih birikiminin varisi olmak, bize itibar kazandirmanin yaninda, agir sorumluluklar da yüklemektedir. Bu sorumlulugun bilinciyle 81 iliyle daha güçlü bir Türkiye için 20 yildir Cumhurbaskanimiz liderliginde gece gündüz çalisiyoruz. Egitimden sanayiye, ulastirmadan teknolojiye her alanda ülkemizi ileriye götürmenin gayretini veriyoruz. Her yeni gün bir önceki güne göre pek çok alanda daha iyi konumda olmak için ugras veriyoruz. Sikintilari, sorunlari görüyor bunlari da en hizli sekilde çözmek için tüm kurumlarimizla birlikte araliksiz mücadele veriyoruz” seklinde konustu.



Cumhuriyetin 100’üncü yilina, her zaman daha iyiyi hedefleyen bir vizyonla ve arkada biraktiklari basari hikayeleriyle yürüdüklerini kaydeden Oktay, “Bu yürüyüste sizler en büyük zenginligimiz, enerjimiz ve itici gücümüzsünüz. Bugün gençlerimiz kültürden spora, bilimden siyasete her alanda basarilariyla bizleri gururlandirmaktadir. Seçilme yasinin 18’e düsürülmesi, her alanda gençlerimizin önünün açilmasi ve üniversiteye girislerde katsayi adaletsizliginin kaldirilmasi gibi adimlar gençlerimize duydugumuz güvenin göstergeleridir. Bu sartsiz güvenin karsiliginda sizlerden beklentimiz; Türkiye’nin kalkinma ve yükselme davasina Konya’dan bilginizle, vizyonunuzla ve enerjinizle en güçlü katkiyi vermenizdir. Arzumuz, milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asim’in nesli’ olarak ifade ettigi tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çikan, bu birikimi bilim ve teknikle tamamlayan daha nice gençlerimizin yetismesidir. 2053 ve 2071 vizyonumuza simsiki sarilip onlari gerçeklestirmek için azmedecek olan sizlersiniz. Biz gençlerimizi sadece ‘ülkemizin yarinlari’ olarak degil ‘hem bugünü hem gelecegi’ olarak görüyoruz. Biz sizlere baktigimizda basi Toroslar gibi dik, Konya’nin ilim irfan bayragini yükseklere tasiyacak gençler görüyoruz. Gözlerinizde Hasan Tahsinler, Ömer Halisdemirler görüyoruz. Türkiye’nin basari hikayelerine genç imzalar atmaya devam edin. Bugüne kadar daima gençleri desteklemis kadrolar olarak her zaman yaninizdayiz” diye konustu.

(Enver Furkan Çelebioglu - Ibrahim Yetkin/IHA)
Kaynak: İHA