Mardin'de Sokak Hayvanlari Için Dogal Yasam Alani

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas, sokak hayvanlari için çalismalarin hizla sürdügü dogal yasam alaninda incelemelerde bulundu.

Mardin'de Sokak Hayvanlari Için Dogal Yasam Alani
Hayvan dostu bir belediye olarak çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, hayvanlarinin hayatlarini daha rahat sürdürebilmeleri için Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nin bulundugu bölgede dogal yasam alani insa ediyor. Sokak hayvanlarinin, yasamlarini dogal ortamlarina yakin sürdürebilmeleri için çalismalarin devam ettigi alanda incelemeler yapan Vali Demirtas, Saglik Isleri Daire Baskani Adil Alan’dan çalismalarin son durumu hakkinda bilgi aldi. 268 dekar üzerinde olusturulacak dogal yasam alanin 7 gün 24 saat güvenlik kameralariyla gözlenecegini belirten Vali Demirtas, Rehabilitasyon Merkezi Merkezi’nde tedavi görmüs ve sokaga birakilamayacak durumdaki hayvanlarin bu alana alinacagini ifade etti.

Hayvanlari disaridan gelebilecek tehlikelere karsi korumak amaciyla alanin çitlerle kapatilarak kontrollü giris çikislarin saglanacagini dile getiren Vali Demirtas, “Bizlere emanet olan can dostlarimiza konforlu bir dogal yasam alani sunmak için çalismalarimiz durmaksizin devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA