Aksaray Jandarma, Denetim Ve Egitimlerle Kazalari Yüzde 13 Azaltti

Aksaray’da yasanan trafik kazalarini önlemek, can ve mal kaybini en aza indirebilmek için uygulamalarini araliksiz sürdüre jandarma ekipleri, 2021 yili 4 aylik süreç ve 2022 yili 4 aylik zaman dilimine göre kazalarda yüzde 13 azalma sagladi.

Aksaray Jandarma, Denetim Ve Egitimlerle Kazalari Yüzde 13 Azaltti
Yasanan trafik kazalarinin önlenmesi, buna bagli olarak can kayiplarinin ve yaralanmalarin önlenmesi amaciyla trafik uygulamalarini araliksiz sürdüren Aksaray Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri kent genelinde hemen her gün belirli araliklarla denetimler yapiyor. Ilçe, belde ve köy yollarinda görev alan jandarma trafik ekipleri tüm araçlari bir bir durdurarak hem denetliyor, hem de sürücü ve yolculara bilgiler vererek kazalara karsi önlem aliyor. Buna göre, Aksaray Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde 01 Ocak-13 Nisan 2022 tarihleri arasinda meydan gelen trafik kaza sayilari, 01 Ocak-13 Nisan 2021 tarihleri arasinda meydana gelen kazalara göre yüzde 13 azalma gösterdi.

Yapilan çalismalar hakkinda yazili bir açiklama yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi ekipleri, “Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarinda her yil binlerce insanimiz hayatini kaybetmekte, on binlercesi de yaralanmaktadir. Trafik kazalari sonucu yok olan ve parçalanan aileler, yetismis insan kaybi ve hayatinin geri kalan kismini engelli olarak geçirmek zorunda kalanlar olayin korkunç sosyal boyutunu ortaya koymaktadir. Ayrica yaralilarin tedavi süreçleri ve maliyetleri ile kazalarda olusan maddi hasar miktari ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu çerçevede, Aksaray Il Jandarma Komutanliginca trafik kazalarinin en aza indirilmesi, sürücülerinin ve yol kullanicilarinin trafik kurallarina uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çikarilmasi amaciyla denetim, egitim ve farkindalik faaliyetlerine devam edilmektedir. Aksaray Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde 01 Ocak-13 Nisan 2022 tarihleri arasinda meydan gelen trafik kaza sayilari, 01 Ocak-13 Nisan 2021 tarihleri arasinda meydana gelen kazalara göre yüzde 13 azalis göstermistir. Trafik kazalarinin azalmasinda vatandasimizin trafik ve yol güvenligine dair tüm yükümlülükleri bilmesi ve ona göre davranmasi etken olmustur.

Ayrica Aksaray Il Jandarma Komutanligi tarafindan icra edilen denetimler, yol kullanicilarina verilen trafik ve yol güvenligi egitimleri ile trafik konusunda icra edilen farkindalik faaliyetleri kazalarin azalmasinda etkili olmustur. Bu çerçevede trafik kazalarinda yakalanan azalis ivmesinde en büyük etkene sahip olan vatandasimiza tesekkür eder, önümüzdeki dönemde de trafik kazalarindaki azalis ivmesinin devam ettirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini temenni ederiz. Trafik bilincini ileri seviyeye getirmek amaciyla denetim, egitim ve farkindalik faaliyetlerine araliksiz devam edilecektir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA