Afyonkarahisar'da Büyük Taarruzun 100. Yilina Özel 'Zafer Sürüsü'

Afyonkarahisar’da “Büyük Taarruzun 100. Yili” etkinlikleri dahilinde Türkiye’nin farkli illerinden kente gelen yaklasik 650 motosiklet tutkunu ‘Zafer Sürüsü’ organizasyonuyla Afyonkarahisar Zafer meydanindan hareket ederek Kocatepe’ye çikti.

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruzun 100. Yilina Özel 'Zafer Sürüsü'
Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri olan Büyük Taarruz emrinin verildigi Afyonkarahisar, yine farkli bir sportif etkinlige ev sahipligi yapti. Gençlik ve Spor Bakanligi, Afyonkarahisar Valiligi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun destekleriyle Anadolu Motor ve Doga Sporlari Kulübü’nün organize ettigi yaklasik 650 motosiklet tutkunu Afyonkarahisar’da bulustu. Istanbul - Ankara - Izmir, Antalya ve İçel kente gelen motosiklet meraklilari, iki gün boyunca Afyonkarahisar’in tarihi ve dogal güzelliklerinin yer aldigi rotayi takip etti. Zafer Meydaninda bulusan motosikletçiler Kocatepe’ye dogru hareket etti.

Vali Gökmen Çiçek yaptigi açiklamada Afyonkarahisar’in motor sehri oldugunu ifade ederek söyle konustu:

“100 yil önce bugünlerde tam bu topraklarda yani gideceginiz Kocatepe’de amansiz bir mücadele vardi. Bu topraklar 2 yil isgal altinda kaldi. Her türlü hüznü zulmü yasadi. Arkasindan zaferin yasanildigi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari ecdadimiz tarafindan kurtarilan bu topraklarda Büyük Taarruzun 100. Yilini kutluyoruz. Bu Büyük Taarruzun 100. Yilini bir çok güzel etkinlikle ecdada yakisir programlarla anmak istiyoruz. Bunun en müstesna programlarindan biri sizler (motosikletçiler) oldunuz. Çünkü Türkiye’nin her yerinden bu ile bir heyecan bir dostluk getirdiniz. Bu kent motor sporcularini çok seviyor.”

Kocatepe’ye hareket Vali Gökmen Çiçek’in startiyla basladi.

Öte yandan motosiklet tutkunlari da Afyonkarahisar’da böyle bir etkinlige katilmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA