17 Yil Önce Kaybettigi Kimlik Yüzünden Borçlardan Kurtulamiyor

Trabzon’un Sürmene ilçesinde yasayan Osman Akyasan, yaklasik 17 yil önce kaybettigi kimligi yüzünden basi borçtan bir türlü kurtulmuyor.

17 Yil Önce Kaybettigi Kimlik Yüzünden Borçlardan Kurtulamiyor
2005 yilinda kaybettigi kimlik yüzünden GSM sirketlerine adina borç çikan ve kredi karti düzenlenen Akyasan (37) borcun kendisine ait olmadigini belirterek mahkemeye bas vurmasina ragmen bir sonuç alamadigini söylüyor.

Her seyin 2005 yilinda kimligini kaybetmesinden sonra basladigini belirten Akyasan, adina çikan borçlar yüzünden sürekli avukatlar tarafindan arandigini ifade ederek her seyin bilgisi disinda yapilarak borçlandirildigini belirtiyor.

Basina gelen olaylar yüzünden psikolojisinin bozuldugunu ifade eden Akyasan, olayin arastirilarak gerçek suçlunun cezasini çekmesini isterken bu konuda yetkililerden yardim istedi.

Kendisini magdur eden sahsin üzerine kayitli 200’den fazla telefon hatti bulundugunu bunun arastirilmasi gerektigini kaydeden Akyasan, “Lehimize gelisen bir olay yok. Mahkeme son asamada. Zaman asimindan dolayi borçlarin bize kaldigi bize teblig edildi. Derdimizi anlatmak için tekrar mahkemeye bas vurduk. Zaman asimindan dolayi bu borcun bizim adimiza kaldigi, karsi tarafla alakali herhangi bir islem yapilamayacagi söylendi. Bunun üzerine yaptigimiz arastirma sonucu bize bunu yapan arkadas 74 tane daha sadece kendi adina faturali hat var bizim üzerimize bir sürü kart var baska magdurlar da var. Bu neden arastiriliyor. Benim bildigim bu sahsin kullanmis oldugu en az 200 tane hat var. Bunlari nerede kullandi? ne amaçla kullandi? Borç benim üzerime ama yarin baska bir seyden de korkuyorum basima gelebilir neden kullanildi onu da merak ediyorum. Hiçbir sonuç alamadik mahkeme yoluyla hiçbir sonuç alamadik. Sahsin eski esi ve çocuklarina ulastim. Eski esi de kendisinin ayni kisi tarafindan 500 bin TL kadar dolandirdigini söyledi.

Çocugu ayni sekilde babasinin o islerle ugrastigini aileden koptugunu kendilerini de magdur ettigini kötü insanlarla takildigini bize söyledi.

Ne kadar dogru detayini bilmiyoruz. Sahsin kendisine ulasamadik. Bu borç bana ait olmadigi evraklarda açik açik belli, resmi evrakim var” dedi.



“Adima islem yapildigi dönemde askerdeydim”

Islemlerin yapildigi dönemde askerde oldugunu belirten Akyasan, 2005 yilinda bir arkadasimla Istanbul’a çalismak için gitmistim. Çalistigimiz yerde kayboldugunu düsünüyorduk, askere gidecektik. Vatani görevimizi yapmak için Istanbul’dan Trabzon’a memlekete geldik kimligimizi bulamadik. Çalistigimiz yerde bizimle çalisan bir arkadasimiz almis. Bizde buraya geldigimizde kimligimiz kayboldu ne yayabiliriz diye sorduk. Yenisini çikar bir sey olmaz dediler cezasi vardi onu ödedik. Daha sonra da askere gittim. Zaten bu islemlerin yapildigi dönemde ben askerdeydim. Istanbul’da adima islem yapildigi dönemde askerde olduguma dair resmi evrakim var. Kimligimin üzerinde islem yapan sahsin fotografi imzasi var. Savci degil normal bir vatandas dahi bu evraklari gördügünde sahte oldugunu anlayabilir. Ayni zamanda bankada da islem yapilmis. Bankaya müracaat ettigimizde kesinlikle böyle bir seyin olamayacagini iddia etti. Ben bir sürü imza aldilar günlerce karakola giderek yazi yazdim imza attim sonucu bekledik sonuç zaman asimina ugramis. Birçok operatörlere borç var icraya giden var” diye konustu.



"Devlet büyüklerimin yardimci olmasini bekliyoruz"

Devlet büyüklerinden kendisine yardimci olmasini isteyen Akyasan, “Derdimizi anlattigimizda ’sen parayi ver, ne yaparsan yap’ diyorlar. Kullanilmis bir kartta 750 TL vardi faiziyle birlikte 15 bin 900 TL ‘ye ulasmis. Bir lira dahi olsa ben bunu ödemek istemiyorum. Su ana kadar hiç ödeme yapmadim. Bana ait olmayana borca neden ödeme yapayim? Borcu ödeseydim kabullenmis olurdum neden ödeyeyim ki? Bu olaydan sonra itibar kaybimda oldu. 17 yildir bu is sürüyor. Kimse bugüne kadar bize yardimci olma konusunda yanimiza gelmedi. Devlet büyüklerimden bize yardimci olmasini istiyoruz. Suçlu kimse arastirilsin cezasini çeksin. Benim cezam varsa, suçluysam en agir cezayi çekeyim” diye konustu.

Kaynak: İHA