Van'da Teknede Bulunan Uzatma Agina El Konuldu

Van Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalar sonucunda Ercis ilçesinde bir teknede 50 metrelik uzatma agina el konuldu.

Van'da Teknede Bulunan Uzatma Agina El Konuldu
Tarim ve Orman Il Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekipleri, Ercis ilçesinde yasak döneminde inci kefalinin avlanmasini önlemek için denetim yapti. Ekipler denetimler çerçevesinde balikçi barinaklarinda demir atan tekneleri de denetledi. Yapilan denetimlerde bir teknede süreçte yasakli olan uzatma agina el koydu.

Denetimlere katilan Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Muhammet Demir, teknelerde yasakli olan aglarin da bulundurulmamasi gerektigini belirtti.

Av yasaginin ilk gününde tüm balikçi barinaklarini ve tekneleri denetlediklerini ifade eden Sube Müdürü Demir, “Av Yasagi döneminde balikçi tekneleri karaya çekmek zorunda ve teknede herhangi bir istihsal malzemesi bulundurulmamalidir. Bu çerçevede ekiplerimizle Ercis’te bulunan tekne barinaginda yaptigimiz denetimlerde yaklasik 50 metre uzunlugunda uzatma agina kamuya geçirilmek üzere el koyduk. Tekne barinagi ve balikçi barinagi denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA