Üniversite Yillarinda Basladigi Ticareti, Trendyol Sayesinde Büyüterek Dünyaya Açildi

Üniversite yillarinda sosyal medya üzerinden kiyafet satisina baslayan Trabzonlu Süheda Ibrahimagaoglu, artik Trendyol sayesinde daha büyük kitlelere ulasabiliyor. Serüvenine küçük bir odada basladigi belirten Süheda büyük bir magaza açarak kadin istihdamina destek vermeyi hedefliyor.

Üniversite Yillarinda Basladigi Ticareti, Trendyol Sayesinde Büyüterek Dünyaya Açildi
Süsü Collection marka kurucusu Trabzonlu Süheda Ibrahimagaoglu, kisitli bir bütçe ile evinin bir odasinda birkaç ürünle basladigi ticaret hayatina simdilerde Trendyol ile devam ediyor. Süheda, ürünlerini sadece yurt içine degil, yurt disina da sattigini belirterek hedefine ulasmanin mutlulugunu yasadigini söylüyor.

Kadin girisimci olarak kendi ayaklarinin üzerine durmayi çok sevdigini belirten Ibrahimagaoglu, ”Ayni zamanda hem anneyim, hem esim, hem de kadin girisimci olarak kendi ayaklarinin üzerinde duran bir kadinim. Bir kadin olarak her zaman kendi ayaklarimin üzerinde durmayi benimsemisimdir. Benim serüvenim aslinda üniversite yillarina kadar dayaniyor. Ilk girisimim üniversite ögrenciyken, Instagram’da küçük bir butik sayfasi açarak gerçeklesmisti. Bir iki ürünle basladigim yolculukta önce Türkiye geneline sonra da yurtdisina açilarak satislarimi gerçeklestirdim. Bu yolculuga egitimim sebebiyle ara vermistim. Trendyol ile tanismam ise evlendikten sonra oldu. Reklamlarda kadin girisimcilere destek sagladiklarini gördüm. Esimle birlikte neden olmasin diye düsündük. Aslinda Instagram’da tekrar aktiflesmeye baslayacaktim ancak bir devamlilik saglayabilmek için hazir kitle hazir müsteriye ihtiyacim vardi. Bunu da bana en iyi Trendyol saglayacakti. Bu sekilde ise atilim sürecimiz oldu. Ilk baslarda çok kisitli bir bütçe ile evimin odasinin çok küçük bir bölümünde birkaç ürünle basladim. Su an bos bir odaya bile sigmayacak kadar ürün çesitliligi oldu. Magaza hazirligi sürecindeyiz ve insallah bir buçuk ay sonra da magazamizi açacagiz. Bunlarin hepsinin arka planinda büyük bir emek var ve gerçekten bize verdigi emek, sagladigi imkanlar çok çok önemli” dedi.



“Bu kadar büyüyebilecegimi tahmin etmiyordum”

Isinde bu kadar büyüyecegini tahmin etmedigini kaydeden Ibrahimagaoglu ”Bir yerlere gelebilecegimi düsünüyordum ama bu kadar hizli büyüyebilecegimi çok tahmin edemiyordum. Her seyden önemlisi hedefimiz olan müsteri memnuniyeti bizleri çok çok iyi bir yerlere getirdi. Bizim önceligimiz hiçbir zaman sadece satis yapmak olmadi. Her zaman kaliteli ürünü müsteriye sunabilmek için çalistik. Bir müsteri bizden iki, üç, dördüncüyü siparis verince evet biz bu isi gerçekten basarabiliyoruz diye düsündük. Bu ise baslarken insanlar çok büyük paralara ihtiyaçlari oldugunu ve yapamayacaklarini düsünüyorlar. Kesinlikle öyle olmadigini, bizim de çok düsük bir bütçeyle basladigimizi söyleyebilirim. Zamanla o bütçe katlaniyor. O yüzden bu isi yapmak isteyenlere tavsiyem bütçeleri ve imkanlari kisitli da olsa yapsinlar. Her zaman bir hedefe ulastiklarinda kendilerine daha büyük hedefler koyup ilerlesinler. Ben bu ise küçük bebegimle yardimcim olmadan basladim ve bu sekilde ilerledim. Yeri geldi gece uyanip müsterilerimin sorularina cevap verdim, yeri geldi bebegim uyurken kargolari hazirladim. Bu is gerçekten emeksiz olmuyor yeter ki isteyen herkes hedeflerinin arkasinda, hayallerinin peslerine olsun. Ben magaza açma hedefime ulastim. Artik daha büyük hedefim var. Daha merkezi konumda daha büyük magaza açip daha fazla kadina istihdam saglamak öncelikli hedefim.” diye konustu.



“Instagram’da gerçekten bir yerlere ulasmanin çok zor oldugunu gördüm”

Instagram’da bir yerlere ulasmanin kolay olmadigini tecrübe eden Ibrahimagaoglu, ”Hazir giyim sektörü ve bugünkü konuma baktigimizda Instagram’da gerçekten bir yerlere ulasmanin çok zor oldugunu gördüm. Trendyol bu anlamda gerçekten çok büyük imkânlar sagladi bana. Gece, gündüz magazamiz açik. Ben sadece gelen siparisleri takip edip stoklara bakip yeni ürünleri müsterilerime sunuyorum. Trendyol bu anlamda bu noktaya gelebilmemiz için gerçekten çok büyük fayda sagladi bizlere” seklinde konustu.



“Hedefimiz Trabzon’daki satici ailemizi daha da büyütmek”

Trendyol Grup Baskani Çaglayan Çetin ise hedeflerinin Trabzon’daki satici ailesini daha da büyütmek oldugunu söyledi.

Çetin, “Trabzon’da Belediye Baskanimizla, Valimizle, Odalar Birligi Baskanimizla, Sanayi Odasi Baskani ve Kadin Girisimciler Dernegi Baskaniyla temaslarimiz oldu. Trabzon’a büyük bir yatirimimiz var. Karadeniz’in en büyük ayristirma merkezini buraya kuruyoruz. Insallah Haziran ayinda da açilisini yapmak için güzel Trabzon’umuza yeniden gelecegiz. Trabzon’da bugün itibariyle 1500 civarinda saticimiz var. Hedefimiz Trabzon’daki satici ailemizi daha da büyütmek. Su an itibariyle zaten her ay 75 -100 civari yeni KOBI ve esnafimiz da bize dahil oluyor. Bizim büyümemiz Türkiye’deki 81 ildeki ticaret hacminin büyümesi ile orantili gidiyor. Burada amacimiz tüm Türkiye’deki e-ticareti artirmak. Bu yüzden Trabzon da bizim için önemli merkez konumunda yer aliyor. Insallah bundan sonra Trabzon’a daha sik gelecegiz, herkes Trabzon ekonomisine yatirimlarimizi daha çok görecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA