Tokat'ta, Tekne Orucu Iftarina Yogun Ilgi

Tokat Belediyesi tarafindan tekne orucu tutan çocuklar için düzenlenen iftar yemegi programi yogun ilgi gördü.

Tokat'ta, Tekne Orucu Iftarina Yogun Ilgi
Hidirlik Sosyal tesisleri bahçesinde iftar çadiri kurun alanda 4 - 9 yas arasinda tekne tutan çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Yüzlerce çocugun katildigi program Hacivat Karagöz gösterisi ile basladi.

Programa anne ve babalari ile giden çocuklar eglenceli dakikalar geçirdi. Yapilan konusmalarin ardindan çocuklara köfte, patates kizartmasi, tulumba tatlisi ile ayrandan olusan iftar menüsü verildi.

Çocuklar tekne orucunu Yesilirmak kenarindaki parkta tekne orucunu açti.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, tekne orucu gelenegi yasatmaya çalistiklarini ifade ederek, "Biliyorsunuz ‘tekne orucu’ diye bir gelenegimiz vardir. Hepimiz çocukken tekne orucu tuttuk. Simdi de ayni sekilde bu gelenegi tekrardan devam ettirelim diye bu yil ikincisini düzenledigimiz programindayiz. Su anda çok yogun bir katilim oldu. Evlatlarimiz annelerinin. ellerinden tutarak bizim bu güzel etkinligimize geldiler. Hacivat Karagöz gösterisi ardindan çocuklar iftarlarini yapti. Çesitli hediyeler dagittik. Ramazan’in güzelligini ortaya koyuyoruz. Hem o eski bir gelenek olan yine tekne orucu iftarini ortaya koyuyoruz. Hem de çocuklari sevindiriyoruz. Onlar bizim gelecegimiz, her sey çocuklarimiz için. Biz de her zaman onlarin yaninda olmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA