Samsun'da Lale Zamani Bu Sene Geç Basladi

Samsun’da soguk hava nedeniyle lale zamani bu sene 15 gün geç basladi. Günesin yüzünü göstermesiyle çiçek açan lale soganlari refüjlerde görsel sölen olusturdu.

Samsun'da Lale Zamani Bu Sene Geç Basladi
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehrin ana arterlerindeki refüjlere ve yesil alanlara 2021’in Aralik ayinda 200 bini soganli, 600 bini mevsimlik toplam 800 bin süs bitkisi dikildi. Il geneline dikilen 800 bin süs bitkisi ilkbaharin gelmesiyle açarak rengarenk görüntüler olustu. Özellikle refüjlerde açan laleler sehre büyük güzellik katti, vatandasin ilgili odagi oldu.

“Ilkbaharin habercileri bu sene biraz geç geldi”

Yapilan çiçeklendirme çalismalariyla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskani Ekrem Sahin, "Geçen yil aralik ayinda 200 bin soganli bitki, 600 bin de bahar mevsiminde açan çiçekleri toprakla bulusturduk. Yogun bir faaliyetle dikimleri gerçeklestirdik. Bunlar arasinda papatya, nergis, sümbül ve lale çesitlerimiz mevcut. Ilkbaharin etkilerini gösterdigi bugünlerde topraktan çikiyorlar. Bulundugu ortama ayri bir güzellik katiyorlar. Geçen seneler nisanin basinda açiyorlardi. Bu sene agir geçen kis mevsimi nedeniyle geç açtilar. Yani ilkbaharin habercileri bu sene biraz geç geldi” dedi.

Kaynak: İHA