Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Gece Boyunca, Yüksek Hassasiyetli Füzelerle 16 Düsman Hedefi Vuruldu'

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Gece boyunca, yüksek hassasiyetli füzelerle 16 düsman hedefi vuruldu” ifadeleri kullanildi.

Rusya’nin Ukrayna’ya sürdürdügü saldirilar araliksiz devam ederken, Rus ordusu geri çekildigi baskent Kiev’e de füzeler ile saldiri baslatti. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, gece Rus füzeleri ile Ukrayna’nin baskenti Kiev’deki bir zirhli askeri araç üretim tesisinin vuruldugunu aktararak, “Yüksek hassasiyetli uzun menzilli hava tabanli silahlar, Kiev’deki bir zirhli tesisin üretim binalarini ve Mikolayiv’deki askeri teçhizat onarim tesisini yok etti. Gece boyunca, yüksek hassasiyetli havadan firlatilan füzelerle 16 düsman hedefi vuruldu. Bunlar arasinda Povstanskoye, Odessa bölgesi, Barvenkovo, Lisichansk, Sribnoye, Petrovsky ve Opytnoye yerlesim alanlarindaki Ukrayna ordusuna ait teçhizat ve silah alanlari, Mikolayiv bölgesinde 2 topçu silah deposu, Poltava’nin güneydogusunda radar ve iletisim ekipman depolama merkezi yer aldi” dedi.

"Su-25 uçagi havadayken düsürüldü"

Açiklamasinin devaminda Ukrayna’ya verilen zarardan da bahseden Konasenkov, “Rus hava savunma sistemleri, Izyum kentinin 15 kilometre güneyinde bir Ukrayna Su-25 uçagini havadayken düsürdü. Operasyonel taktik havacilik, gece boyunca 67 personeli ve Ukrayna askeri teçhizatini hedef aldi. Toplamda, özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana 133 uçak, 458 insansiz hava araci, 246 uçaksavar füze sistemi, 2 bin 246 tank ve diger zirhli savas araçlari, 252 çok namlulu roketatar, 981 sahra topçusu ve havanlarin yani sira 2 bin 146 özel askeri araçlari imha edildi” bilgilerini aktardi.
Kaynak: İHA