Ortaokullar Arasi '15. Milli Kültür Bilgi Yarismasi Finali' Düzenlendi

Eskisehir’de Türk Ocagi tarafindan düzenlenen, ortaokullar arasi Milli Kültür Bilgi Yarismasi’nin kazananlari belli oldu.

Ortaokullar Arasi '15. Milli Kültür Bilgi Yarismasi Finali' Düzenlendi
Eskisehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda yapilan finalde, TOKI Ümit Yasar Oguzcan Ortaokulu ögrencileri, Bilgehan Semerci, Mustafa Emir Öz, Nihat Deniz Kayacik birinci oldu. Bu sene 15.si gerçeklestirilen bilgi yarismasinin final turunda, Gülay Kanatli Ortaokulu ögrencileri ikinci olurken, Orhangazi Ortaokulu ögrencileri üçüncü, Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri ise dördüncü oldu.

Yarismanin sonunda katilim saglayan ögrencilere madalya ve ödülleri Türk Ocagi Eskisehir Baskani Prof. Dr. Nedim Ünal tarafindan takdim edildi. Ögrencilerin milli kültüre olan ilgilerini arttirmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Nedim Ünal, buradaki asil amaçlarinin ögrencileri yaristirmak olmadigini belirtti.

Ünal , güzel sonuçlarini gördükleri bu etkinligin ilerleyen yillarda da devam ettireceklerini söylerken sözlerine söyle devam etti;

“Amacimiz ögrencileri yaristirmak degildi”

“Bu sene 15’nci ortaokullar arasi milli kültür yarismasini düzenledik. 15 senedir araliksiz devam ediyor. Bu yarismaya Eskisehir’de yer alan ortaokullarimiz katildi.

Üç tane elemenin ardindan artik final için 4 okulumuz mücadele verdi. Bu okullarimiza milli kültürümüze ait sorular sorduk. 20 tane sorumuzun ardindan esitlik oldu ve yarismamiz üstünlük bozulana kadar devam etti. Burada bizim amacimiz ögrencileri yaristirmak degildi. Asil amaç, ögrencilerimizin milli kültüre karsi ilgilerini arttirmak. En azindan bir grup ögrenci, bizim sayemizde bu yarismaya güzel sekilde hazirlanarak bilgi edinmis oldu. Dolayisiyla ögrencilerimizin, kendi kültürleri ve tarihleriyle daha barisik bir ortam haline gelmeleri saglandi. Bunun güzel sonuçlarini da yillardir görmekteyiz. Çocuklarimiz ilerleyen yillarda bu ilgilerini devam ettireceklerdir”

“Bizim gönüllerimizde birinci oldular”

TOKI Ümit Yasar Oguzcan Ortaokulu Müdürü Aydin Ugurlu da yarismaya katilim saglayan tüm ögrencileri tebrik etti. Ugurlu, “Bu bir milli kültür yarismasiydi. Sonuçta bu yarismaya katilan bütün çocuklarimiz aslinda bizim için gönüllerimizde birinci oldular. Ancak her yarismanin kurallari oldugu gibi bu yarismanin da bir kurali var. Biz, TOKI Ümit Yasar Oguzcan Ortaokulu olarak son yillarda büyük basarilara imza atiyoruz. Bu yarismayi da birinci olarak sonuçlandirdik. Ben ögrencilerimi çok tebrik ediyorum. Ögrencilerimizin ülkemiz için iyi bireyler olacaklarini düsünüyorum. Yarismayi organize eden Türk Ocaklarina da tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Kaynak: İHA