Mentese Belediyesi 7 Farkli Ülkeden Konuklari Agirladi

Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu saglamak amaciyla AB tarafindan gelistirilen Gençlik Çalismalarinda Firsat Esitligi projesi, 9-17 Nisan tarihleri arasinda Mugla’da yapilan çalistay ile gerçeklesti.

Mentese Belediyesi 7 Farkli Ülkeden Konuklari Agirladi
Çalistay çerçevesinde proje paydasi Mentese Belediyesi tarafindan Ispanya, Italya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabanci konuk Atapark’ta misafir edildi. Katilimcilarin Mugla Engelliler Dernegi’nde engelli bireyler ile bulusmalari saglandi.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs projenin önemine dikkat çekerek su ifadelere yer verdi: “Mentese Belediyesi olarak engelli bireylerin sosyal hayat içerisinde yer almalarini saglamak ve yasamlarini kolaylastirmak adina farkindalik olusturan proje ve çalismalarda bulunuyoruz. Mugla’mizda 9-17 Nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilen “Gençlik Çalismalarinda Firsat Esitligi” çalistayi da ortagi oldugumuz çok önemli bir proje. AB destekli proje çerçevesinde engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu saglanmasi hedeflendi. Bununla ilgili bir çalistay yapildi. Çalistay sonrasi proje katilimcilarini Mentese’mizde agirladik ve onlarla bir araya geldik. Engelli bireylerimiz için hayata geçirdigimiz projelerimizi ve çalismalarimizi bu görüsmemizde esnasinda katilimcilara aktardik. Daha sonra yurt disindan gelen konuklarimizin Mugla Engelliler Dernegi’nde engelli bireyler ve aileleriyle bulusmalarini sagladik. Projede katilimcilar ve proje yürütücüleriyle ileriye yönelik iyi ve verimli iliskiler kurduk. Mentese Belediyesi olarak, engelli bireylerimizin sosyal hayatta yer almalari adina yapilan her türlü proje ve çalismalarin içinde olmaya devam edecegiz”
Kaynak: İHA