Marmaris Son Yillarin En Yogun Sezonunu Yasayacak

Dünyanin ve Türkiye’nin gözde turizm kentlerinden olan Mugla’nin Marmaris ilçesinde turizm sezonundaki beklentileri yükseltirken Turizm Bakanligi önderliginde ülke adina yapilan tanitimlar meyvelerini vermeye basladi. Marmaris’in ana pazari Ingiltere’den rezervasyon rekorlari gelmeye devam ediyor.

Marmaris Son Yillarin En Yogun Sezonunu Yasayacak
Muhtesem denizi ve dogasi ile dünyanin en güzel sahil kentlerinden olan Marmaris’te turizm sezonu erken basladi.

Mart ayinda Iranli turistler ile baslayan sezonda otellerin yüzde yetmisi açildi ve çogunlugu Ingiliz olmak üzere yüzde elli kapasitenin üzerinde misafirlerini agirlamaya basladi.

Türkiye’ye hatta Marmaris’e ilk defa gelen 70 yasindaki emekli ögretmen Linda Fitzpatrick, "Ingiltere’den dogum günümü kutlamak için geldim. Çocuklarim bana sürpriz yaptilar onlarin gelecegini bilmiyordum hep birlikte muhtesem bir tatil geçirdik. Ben bu yasima kadar birçok ülke gezdim, tatiller yaptim. Türkiye denince hep ürktüm gelmedim, simdiye kadar gelmedigime çok pismanim, Marmaris kesinlikle simdiye kadar yaptigim en güzel tatil yeri ve geldigim en güzel ülke. Eylül ayinda tekrar gelecegim‘’ dedi.

Marmaris’e ilk defa gelen Ingilizler geldikleri en güzel ülke oldugunu ve tekrar gelmek için simdiden rezervasyon yaptiklarini belirttiler.

‘2019 sezonunu geçecegiz"

Güney Ege Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (GETOB) Baskani Mustafa Deliveli, ‘Nisan ayinda bekledigimiz yaklasik 85- 90 bine yakin yolcu bekliyoruz Dalaman Havalimani’na. Yine bunun büyük çogunlugu 75- 80 bini Birlesik Krallik’tan gelecek yolcular olacak. Tüm sezon içinse beklentimiz çok daha yüksek elbette. 2019 yilinda Dalaman hava limaninda toplam 1,7 milyon yolcu agirlamistir. 2020 yilinda 430 bin bin, 2021 yilda 483 bin agirlamistir. Bu sene planlanan koltuk sayisi 1,8 milyon 2 bin 19’un üzerinde. Bu oldukça olumlu bir tablo, bu rezervasyon rakamlari neredeyse 2019’da ki bizim için en iyi sezonlarindan biri olan 2019 sezonunu yaklasacagi mizi yakalayacagimizi gösteriyor bizlere" diyerek bu sezondan umutlu olduklarini belirtti.



"Rusya’dan ilk uçak 22 Nisan’da"

GETOB Baskani Deliveli, Rusya’dan uçuslarin basladigi yönündeki haberlere "Bu konuda gündem oldukça yogun, Bakanlik nezdinde de çalismalar devam etmekte. Nisan ayi itibariyla 22 Nisan’da Rossiya havayollarinin SSC 100 Rus yapimi küçük bir uçagiyla seferler baslayacak. Bu uçak kapasitesi yaklasik 98 kisilerde ve Nisan sonu itibariyle yaklasik 27 Nisan’da da bir uçak daha gelecek. Dalaman Havalimanina yaklasik 120.000 koltuk planlamasi bulunmakta. Türk Havayollari’ndan bu 120 bin koltuk, bölgeye Rus misafirleri tasiyan büyük operatörler arasinda pay edildi. Büyük ölçüde bir aksilik olmazsa Dalaman Havalimani’na 120 bin yolcuyu tüm 2022 sezonunda agirlamayi planliyoruz. 2019’da da yaklasik 450 500 bin arasinda Rus, Ukrayna agirlamistir. Bu sene içinde bizim beklentimiz savas olmasa idi 500 bin olurdu. Fakat bu sartlarda bu durumda yani 100- 150 bin arasinda yolcu agirlamayi basari olarak görüyoruz" seklinde cevap verdi.

"Ramazan Bayrami için yerli misafir son dakika tercih ediyor"

Kendisi de otel sahibi olan Mustafa Deliveli yaklasan Ramazan Bayrami öncesi iç pazar hareketliligi ile ilgili "Ramazan Bayrami ülke içinde çok hareketlilik yapan bir bayram olmadi simdiye kadar ancak yerli misafirler genelde son dakika plan yaptigi için bayramdan bir hafta önce iç pazarda da bir hareketlilik olacagini söyleyebiliriz" dedi.



GETOB baskani dolandiricilara karsi uyardi sahte sitelere dikkat

Güney Ege Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (GETOB) Baskani Mustafa Deliveli tatil yapacak vatandaslari dolandiricilara karsi uyardi; "Söyle ki biz turizm sezonunu açtik malum fakat ne yazik ki dolandiricilar da sezonlarini açmis bulunuyorlar. Hele ki bu zamanlarda bayram dönemine yaklasan dönemlerde sahte web siteleri çok yogun bir sekilde türemektedir. Acente sitelerinin, otel sitelerinin, sahte sitelerine çok dikkat edilmesi lazimdir. TÜRSAB belgeli olan sitelerden tatil satin almasi lazim, Sitenin en altinda, dijital plakasina, TÜRSAB dogrulama sayfasina, e-ticaret bilgi platformu plakasina bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Her dönem oldugu gibi turizm sezonunun baslangicinda da bu tarz sahte siteler oldukça yogun bir sekilde türüyor ‘’ internetten tatil alacaklara dikkatli olmalari gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA