Mardin Valisi Demirtas, Yetim Ve Öksüz Çocuklarla Iftar Yapti

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, “Dünya Yetimler Günü” münasebetiyle düzenlenen iftar programinda yetim ve öksüz çocuklarla bir araya geldi.

Mardin Valisi Demirtas, Yetim Ve Öksüz Çocuklarla Iftar Yapti
Mardin Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programina Vali Demirtas’in yani sira esi Beyhan Demirtas, Vali Yardimcilari, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, yetim, öksüz çocuklar ile aileler katildi.

Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas, masalari tek tek dolasarak misafirleriyle birebir ilgilenip sohbet etti, hatirlarini ve bir seye ihtiyaçlari olup olmadigini sorarak bir süre sohbet etti.

Çocuklarla yakindan ilgilenen Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas, çocuklara kitap ile çesitli hediyeler verdi.

Kur’an Kerim tilaveti ve dua esliginde baslayan programda konusan Vali Demirtas, 15 gündür iftar programlari düzenlendiklerini ancak bugünkü iftarin çok farkli ve önemli oldugunu belirterek, “Rabbimizin bizlere kutlu emaneti olan çocuklarimizi; suç örgütlerinin, organ mafyasinin, fuhsun, dilenci sebekelerinin ve uyusturucunun kucagina terk edemeyiz. Dolayisiyla onlari el üstünde tutmak, onlari koruyup kollamak, tüm ihtiyaçlarini gidermek ve onlari hayata baglamak temel önceligimiz olmalidir” dedi.



“Devletimizin tüm imkanlarini seferber ediyoruz”

Valilik ve Büyüksehir Belediyesi olarak yetimlere yönelik gida, barinma, saglik ve egitim alanlarinda önemli çalismalar yürüttüklerini kaydeden Demirtas, “Tüm dezavantajli kesimlere yönelik gerçeklestirdigimiz pozitif ayrimciligi, öksüz ve yetim kardeslerimiz özelinde de hassasiyetle sürdürüyoruz. Devletimizin tüm imkânlarini seferber ediyor; onlarin en ufak bir gönül burukluguna sebebiyet vermemek için tüm hassasiyetle kurumlarimizla birlikte çalisiyoruz” diye konustu.

Her zaman mazlumun, yetimin, öksüzün, yolda kalanin, zorda olanin dinine, diline, irkina, mezhebine, mesrebine bakmadan yardim elini uzatacaklarinin altini çizen Demirtas, “Öte yandan devletimizin ve milletimizin sadece kendi ülkemizde degil dünyanin diger cografyalarinda da çesitli nedenlerle yersiz, yurtsuz, öksüz ve yetim kalanlara el uzattigini hatirlatmakta yarar görüyorum. Öncesinde Irakta, on yili askin süredir yani basimizda cereyan eden Suriye’deki insanlik dramindan etkilenenlere el uzattik, uzatmaya devam ediyoruz. Ayni sekilde bugün Rusya ile Ukrayna arasinda yasanan savasin en agir faturasini ödeyen sivillere de devlet, millet ve sivil toplum kuruluslarimiz araciligiyla gida ve giyim basta olmak üzere çesitli alanlarda destegimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.



“Akan kanin ve gözyasinin durmasi için gayret etmeye devam edecegiz”

Akan kanin ve gözyasinin durmasi için gayret etmeye devam edeceklerini vurgulayan Demirtas, sunlari söyledi:

“Ülkemizde, gönül cografyamizda ve dünyanin diger beldelerinde akan kanin ve gözyasinin durmasi için gayret etmeye devam edecegiz. Hazreti Ibrahim’in atildigi atese su tasiyan karinca misali, safimizi dogruluktan, dürüstlükten, haktan ve adaletten yana tutacak; her sebeple insani merkeze alan ve ona deger veren çalismalarin içerisinde olacagiz. Bu vesileyle kapilarimizin 7 gün 24 saat öksüz ve yetimlerimizin dertlerine derman olmak için açik oldugunu buradan bir kez daha hatirlatiyorum.”

Program Iftar yemegi il Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafindan yapilan yemek duasinin ardindan çocuklar için düzenlenen etkinliklerle son buldu.
Kaynak: İHA