Kazak Akademisyenlerden Anadolu Üniversitesi'ne Ziyaret

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (AKUZEM) çalismalarini yürüten Kazak akademisyenlerden olusan heyet, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti.

Kazak Akademisyenlerden Anadolu Üniversitesi'ne Ziyaret
Kazakistan Devleti tarafindan saglanan Bolashak Burs Programi bünyesinde AKUZEM’de çalismalarini yürüten Kazak akademisyenlerden olusan heyet, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AKUZEM yetkilisi Ögr. Gör. Vahap Çiçekçi’nin eslik ettigi 14 kisilik heyette, Altysarin Arkalyk Devlet Pedagoji Enstitüsü Pedagoji ve Filoloji Fakültesi Dekani ve ayni zamanda Kazakistan’da ünlü bir halk ozani olan Prof. Dr. Aibek Kiikbayevich Kaliyev ile yine ayni üniversiteden ve Güney Kazakistan Devlet Üniversitesinden ögretim üyeleri yer aldi.

Heyet ilk olarak Anadolu Üniversitesi ziyaretinde Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Resul Usul ve Prof. Dr. Betül Demirci ile bir araya geldi. Rektörlük Binasi Toplanti Salonu’nda gerçeklesen görüsmede heyet hem kendi ülkelerinde hem de AKUZEM’de yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verirken Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Usul, Kazak akademisyenlerin Anadolu Üniversitesine gösterdigi ilgi ve ziyaretleri nedeniyle duydugu memnuniyeti dile getirdi. Heyet daha sonra Açikögretim Sistemi Ögrenme Teknolojileri ve Ar-Ge Birimi, Kurumsal Iletisim Koordinatörlügü Video Yapim ve Yayin Birimi stüdyosu ve Anadolu Üniversitesi Basimevini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldi. AÖF Binasini da ziyaret eden heyet son olarak Türk Dünyasi Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinde incelemelerde bulunarak Anadolu Üniversitesinden ayrildi.
Kaynak: İHA